Dragičević: Noge su teške, ali je forma u usponu

"Nadam se da ćemo igrati sve bolje kako vrijeme bude odmicalo i da ćemo do početka EP doći do željenog nivoa kada je u pitanja forma i uigranost ekipe", kazao Dragičević.
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.08.2011. 19:38h

Prva dva meča na turniru „Adeko kup EX-Yu“ koji se igra u Ljubljani nisu bila uspješna za košarkašku reprezentaciju Crne Gore.

Upisani su porazi od Hrvatske (85:71) i Slovenije (86:79) i sjutra (15 sati) predstoji duel sa Makedonijom za 5. mjesto.

I dok je protiv Hrvatske bilo dosta grešaka u igri, izdanje iz duela sa Slovencima, posebno prva i treća četvrtina, može da ohrabri sve u taboru naše selekcije.

Treba imati na umu da su “crveni” umorni, jer su Ljubljanu došli direktno iz punog treninga sa Zlatibora.

Kada se ekipa malo osvježi i kada se uigra kroz još dva turnira u Makedoniji i Turskoj, sigurno da treba očekivati daleko bolja izdanja.

Protiv Makedonaca se pruža šansa da Crna Gora ostvari prvi trijumf i tako na pravi način okonča prvu fazu priprema za Evropsko prvenstvo.

"Slobodan dan iskoristili smo da se pripremimo za duel sa Makedonijom, u kojem ćemo pokušati da ostvarimo pobjedu za kraj turnira. U prva dva meča bilo je očigledno da su nam noge teške poslije priprema na Zlatiboru, ali najvažnije je da forma ide uzlaznom putanjom, što se vidjelo protiv Slovenije, jer smo odigrali puno bolje nego protiv Hrvatske. Nadam se da ćemo igrati sve bolje kako vrijeme bude odmicalo i da ćemo do početka Evropskog prvenstva doći do željenog nivoa kada je u pitanja forma i uigranost ekipe", kazao je krilni centar Vladimir Dragičević.

Ovi porazi ne bi trebalo da zabrinu naše reprezentativce, jer ima još dovoljno vremena do polaska za Alitus da se kockice slože.

"Imali smo neriješen rezultat protiv Slovenije u samom finišu, ali je domaćin pogodio nekoliko šuteva u odlučujućim trenucima i došao do pobjede. Međutim, ovaj turnir ne predstavlja pravi odnos snaga među ekipama. Mogu samo da kažem da smo poslije 18 dana priprema na Zlatiboru, fizički veoma spremni, a kroz utakmice ćemo se uigrati i podići nivo forme na željeni nivo", naglasio je Dragičević.

Ono što je interesantno da će upravo protiv Makedonije naša selekcija imati debi na kontinentalnom šampionatu.

Taj meč na programu je 31. avgusta od 15.30 sati.

Bonus video: