Dragičević: Ogroman je pritisak na Himkiju, to moramo iskoristiti

"Biće teško, ali mislim da možemo da dobijemo Himki", kaže za “Vijesti” Vladimir Dragičević, adut Spartaka iz Sankt Peterburga
0 komentar(a)
Vladimir Dragičević, Foto: Www.bc-spartak.ru
Vladimir Dragičević, Foto: Www.bc-spartak.ru
Ažurirano: 14.04.2012. 07:58h

Moskva, glavni grad Rusije, biće u naredna dva dana domaćin završnog turnira Evrokupa. Za trofej će se boriti domaćin Himki, Spartak iz Sankt Peterburga, Lietuvos ritas i Valensija.

Po prikazanima igrama ova četiri tima su se zasluženo našla na završnom turniru. Spartaka je u 14 mečeva upisoa samo jedan poraz, Himki dva, a Litvanci i Španci po tri.

Jasno je da će nijanse odlučivati u polufinalnim duelima, a potom i u završnom meču za trofej. Blaga prednost je na strani Himkija, koji je i organizator.

"Biće teško, ali mislim da možemo da dobijemo Himki. Igrali smo već dva puta protiv njih ove sezone, u Moskvi smo izgubili nakon dva produžetka, a kući smo poraženi dva razlike. Možemo da igramo sa njima, a iako su nas dobili dva puta, siguran sam da im naš stile igre na mali broj poena ne odgovara. U utakmicu moramo da uđemo maksimalno koncentrisano i agresivno i ako to uradimo, mislim da imamo realni šansi da se plasiramo u finale", kaže za “Vijesti” Vladimir Dragičević, centra i jedan od glavnih aduta Spartaka.

Reprezentativac Crne Gore smatra da je prednost njegovog tima na centarskim pozicijama.

"Naša prednost je u igri pod košem. Mi imamo četiri visoka igrača, pored mene tu su Lukas Mavrokefalidis, Anatolij Kašmirov i Miha Zupan. Sa druge strane, Himki ima samo Krešimira Lončara. Pokušaćemo što više da spuštamo loptu pod koš, a vidjećemo da li će nam to donijeti dobar rezultat. Iskreno se nadam da hoće".

Dragičević vjeruje da će pobjednik duela između Himkija i Spartaka na kraju i osvojiti drugo po jačini evropsko klupsko takmičenje.

"Himki je dao puno novca da organizuje završni turnir, što jasno govori o njihovoj želji da osvoje Evrokup. Sigurno da će imati i malu pomoć sudija, a biće tu i njihovi navijači. Međutim, imamo snage i kvaliteta da im se suprotstavimo i da ih dobijemo. Onaj ko slavi u meču između nas i Himkija, siguran sam da će osvojiti Evrokup. Ove dvije ekipe su kvalitetnije od Lietuvos ritasa i Valensije. Optimista sam, vjerujem u sebe i saigrače i nadam se najboljem".

Na ruku ekipe Jurija Zdovca ide i činjenica da će igrači Himkija biti pod pritiskom, jer uprava od njih očekuje da osvoje trofej.

"Ogroman je pritisak na igračima Himkija, jer im je ovo jedina šansa da igraju narednje sezone u Evroligi, i to moramo da iskoristimo. Ove nisu uspjeli, ispali su u kvalifikacijama, što je bio neuspjeh. Sigurno da nije lako njihovim igračima da se nose sa tim, ali to je njihov problem. Mi smo koncentrisani na nas i našu igru. Nemamo šta da izgubimo, a pobjedom možemo dobiti mnogo. Naš cilj prije početka sezone je bio osvajanje Evrokupa, a dva koraka nas dijele do tog cilja. Nadam se da ćemo se na kraju mi radovati, jer bi samim tim izborili pravo da naredne sezone igramo u Evroligi", zaključio je Dragičević.

Raspored

Subota

Valensija - L. Ritas (13.30)

Himki - Spartak (16.30)

Nedjelja

Za treće mjesto (13.30)

Finale (16.30)

Bonus video: