Drago mi je što ću u domovini pokazati svoje kvalitete

"Sigurno je da ću na svakom treningu i svakoj utakmici dati sve od sebe da pomognem klubu da napravimo što bolje rezultate", kazao je Vučević.
55 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.08.2011. 14:56h

Crnogorski reprezentativac Nikola Vučević od danas je i formalno član Budućnosti, koja je u talentovanom 20-godišnjem centru dobila i najveće pojačanje, ukupno šesto u prelaznom roku. Na zvaničnom predstavljanju, zajedno sa izvršnim direktorom podgoričkog kluba Slavkom Radulovićem, parafirao je ugovor kojim se obavezao da će igrati za Budućnost do završetka lokauta u NBA ligi, s obzirom da je na ovogodišnjem draftu je izabran kao 16. pik od strane Filadelfije

“Htio bih prvo da iskažem zadovoljstvo što sam potpisao za veliki klub kao što je Budućnost. Drago što imam šansu da se vratim u domovinu i da pokažem svoje kvalitete. Sigurno je da ću na svakom treningu i svakoj utakmici dati sve od sebe da pomognem klubu da napravimo što bolje rezultate. Nadam se da ćemo imati uspješnu sezonu, a ja ću dati sve od sebe da se pokažemo u što boljem svijetlu u Evropi i NLB takmičenju”, bile su prve riječi Vučevića.

Izvršni director Radulović je kazao da se “nada da će Vučević za klub predstavljati izuzetno pojačanje”.

“Radi se o reprezentativcu Crne Gore, koji ima izuzetne košarkaške kvalitete”, dodao je Radulović.

Nikola, sin Borislava-Bora Vučevića, koji je sa Bosnom 1979. godine osvojio tadašnji Kup šampiona, prvu titulu evropskog prvaka koju je osvojio neki klub bivše SFRJ, igrao je u mlađim kategorijama Mornara, a potom se 2006. godine preselio u SAD, gdje je prvo dvije godine igrao u Stounridž Prep školi, prije odlaska na Univerzitet Južna Kalifornija, gdje je proveo tri godine. Odigrao je sjajnu prošlu sezonu u NCAA ligi, sa prosjekom od 17,1 poen (55 odsto šut iz igre), 10,3 skoka, 1,4 ukradene lopte, 1,6 asistencija i 1,4 blokade po meču.

“Drugačija je košarka koju sam igrao u Americi. Mislim će mi igranje za reprezentaciju pomoći da se naviknem. Kad dođe vrijeme da se priključim ekipi Budućnosti, mislim da ću već biti naviknut na evropski stil igre. Već sam sarađivao sa trenerom Dejan Radonjićem ranije, znam šta on želi od igrača, tako da vjerujem da mi neće trebati puno vremena da se uklopim u stil igre Budućnosti. To ću uraditi i napornim radom i velikom željom”, dodaje Vučević.

Zadovoljstvo nije krio ni sportski direktor Gavrilo Pajović, koji je kazao da je Budućnost dobila veliko pojačanje, ted a je pred Vučevićem “sigurno, velika, blistava karijera”.

“Nadamo se da će i u dresu reprezentacije na predstojećem EP pružati dobre partije, i da će te partije biti odlična uvertira za nešto što Budućnost očekuje u narednom periodu. Iskreno, voljeli bismo da lokaut duže potraje, ali opet, sa druge strane, voljeli bi da bude kraći, da se Nikola oproba u najjačoj ligi na svijetu. Svjedoci smo da se svi klubovi u NLB ligi izuzetno pojačavaju, da će Jadranska liga, možda, biti i najjača od osnivanja. U Nikoli smo dobili mladog igrača, koji je spreman da se dokazuje. Mislim da će NLB liga i kvalifikacije za Evroligu, možda kasnije i Evrokup. izuzetno koristiti i njemu i našoj ekipi sa njim. Mislim da je prava stvar za najjači klub u Crnoj Gori da je doveo najperspektivnijeg mladog crnogorskog igrača. Ne sumnjamo da će Nikola sve to opravdati, i nadam se da ćemo, dok bude s nama, ostvariti dobre rezultate, da ćemo se svi zajedno radovati, a nakon toga ćemo mu poželjeti sve najbolje”, kazao je Pajović.

Vučević je šesto pojačanje Budućnosti. Prije njega stigli su Bojan Krstović i Milivoje Božović iz Hemofarma, Čedomir Vitkovac (Igokea), te Nikola Ivanović i Nemanja Radović iz Mornara).

“Gledao sam malo ekipu na pripremama u Baru. Imamo dobar tim, sa dosta mladih igrača. Možda smo malo neiskusni, ali mislim da to možemo da nadoknadimo velikom željom i borbenošću na svakoj utakmici. Mislim da možemo da napravimo dobar rezultat. Možda će nas neke ekipe potcijeniti, ali mislim da možemo da iznenadimo mnoge, kao što je Budućnost napravila prošle godine kada je otišla na fajnl-for NLB lige. Mislim da i ove godine može da se očekuje takav rezultat”, zaključio je Vučević.

Plejmejker do početka septembra, o novom centru kada Vučević ode

Budućnost uporno traži plejmejkera, iako taj posao ne ide željenom dinamikom.

“U opticaju su tri pleja iz Amerike, u svakodnevnim smo kontaktima sa njihovim menadžerima. U ovkm trenutku nema ništa konkretno. U jednom trenutku smo mislili da smo blizu dogovora, ali je jedan igrač (Majsli) izrazio želju da mu je u prvom planu igranje u Španiji i Rusiji. Po pitanju pleja imamo određenih problema, ali mislim da ćemo brzo, do prve kontrolne utakmice početkom septembra, riješiti taj problem”, kazao je Gavrilo Pajović.

Na pitanje da li Budućnost ima “plan B” kada bude prekinut lokaut, sportski direktor je odgovorio:

“Svjesni da će Nikola za dva,tri, možda četiri mjeseca igrati u NBA ligi. Mi ćemo to znati 20-tak dana prije nego se to dogodi, i bićemo spremni za to. Ipak je ovo velika stvar za klub, da jedan mladi igrač iz Crne Gore, koji će zaigrati u najjačoj ligi na svijetu, bude naš član. Mislim da je to prava stvar za klub, i da će dosta publike zbog tih mladih igrača doći da popuni “Moraču”, dodao je Pajović.

Prijateljske utakmice

Ekipa Budućnosti koja se trenutno nalazi na pripremama, a već ima definisan spisak kontrolnih mečeva u pripremnom period.

“Odigraćemo 6. i 7. septembra sa Širokim dvije utakmice na njihovom terenu, potom 10. i 11. učestvujemo na turniru u Mostaru, od 16. do 18. septembra u Izmiru igramo turnir sa Albom, Galatasarajom i Kašijakom, Memorijal Mirze Delibašića u Sarajevu je na programu 23. i 24. idućeg mjeseca. Prije svega toga ćemo odigrati možda jednu utakmicu sa nekim od crnogorskih ligaša, što će biti ukupno planiranih 10 do 12 utakmica”, kazao je Pajović.

Galerija

Bonus video: