Dubljević i Valensija izbacili Barselonu iz borbe za prvi trofej

Bojan Dubljević je bio standardno sjajan - 13 poena i šest skokova. Pogodio je tri trojke
2795 pregleda 0 komentar(a)
Košarkaši Valensije
Košarkaši Valensije

Valensija je napravila još jedno iznenađenje, kao mnogo puta i ove i minulih sezona - u četvrtfinalu Kupa Kralja eliminisala je Barselonu, prvog favorita i dvostrukog uzastopnoh osvajača, pobjedom 82:78.

Košarkaši u "narandžastom" su odigrali sjajnu utakmicu protiv velikog rivala, u odbrani bili skoro perfektni, a pogađali su važne i teške šuteve u momentima kada se lomila utakmica.

Meč je prelomljen u drugom dijelu treće četrtine, kada je Valensija serijom 14:0 povela 64:52 pred posljednjih deset minuta, spriječivši Barselonu da šest minuta postigne koš.

U finišu je bilo drame, nakon što je Dornekamp bez potrebe napravio nesportski faul nad Dilejnijem kada je njegov tim vodio 78:71, a do kraja ostale 23 sekunde.

Barselona, ipak, nije mogla do preokreta, iako je trojkom Hange smanjila na 79:77. Dornekamp pogodio jedno slobodno bacanje, a Abalde napravio pametan faul.

Higins je imao dva bacanja, pogodio je jedno, namjerno promašio drugo, a Abalde uhvatio loptu i sačuvao veliku pobjedu, koju je ovjerio sa linije penala.

Bojan Dubljević je bio standardno sjajan - 13 poena i šest skokova. Pogodio je tri trojke.

Majk Tobi je ubacio 16, a Aron Dornekamp 12...

U ekipi Barselone najefikasniji Nikola Mirotić sa 25, uz sedam skokova, dok je Viktor Klaver postigao 15.

Bonus video: