Dubljević: Možemo do dobrog rezultata na EP u Sloveniji

"Imamo odličan stručni štab, kvalitetne igrače i ako budemo igrali u punom sastavu, sa Pekovićem i Vučevićem, uz pozitivnu atmosferu kakva je bila prošle godine, mislim da možemo mnogo", kaže Dubljević
0 komentar(a)
Bojan Dubljević, Foto: FIBAEUROPE.COM
Bojan Dubljević, Foto: FIBAEUROPE.COM
Ažurirano: 29.03.2013. 16:27h

Crnogorska košarkaška reprezentacija, ukoliko bude kompletna, može ostvariti uspjeh na Evropskom prvenstvu (EP) u Sloveniji, rekao je crnogorski reprezentativac Bojan Dubljević.

On smatra da su kvalitetni igrači, dobra atmosfera i stručni štab, glavni aduti crnogorske reprezentacije.

"Uvjeren sam u dobar rezultat na EP. Imamo odličan stručni štab, kvalitetne igrače i ako budemo igrali u punom sastavu, sa Nikolom Pekovićem i Nikolom Vučevićem, uz pozitivnu atmosferu kakva je bila prošle godine, mislim da možemo mnogo", rekao je Dubljević agenciji MINA.

Košarkaš španske Valensije, kazao je da je zadovoljan dosadašnjim učinkom tog tima u svim takmičenjima.

"Tokom sezone imali smo uspone i padove. Igrali smo finale španskog Kupa kralja, stigli do polufinala Eurokupa, igramo dobro u ligi, tako da je ova sezona izuzetno uspješna", rekao je Dubljević.

On je kazao da nije očekivao da će na visokom nivou odigrati ovu sezonu, navodeći da dobre partije nijesu slučajnost.

"Zadovoljan sam partijama koje pružam ove sezone. Malo ko je očekivao da ću prvu sezonu u inostranstvu odigrati na visokom nivou, čak sam i sebe iznenadio. Dobra forma je plod napornog rada tokom ljeta sa reprezentacijom. Sigurno da neću stati na tome, već ću pokušati još više da se nametnem i dokažem", rekao je Dubljević.

On smatra da je njegova ekipa ostvarila uspjeh plasmanom u polufinale Eurokupa.

"Ispali smo od ekipe koja je, po meni, jedna od najjačih u Evropi. Izgubili smo kod kuće, nijesmo smjeli da dozvolimo poraz od deset razlike. U gostima smo igrali mnogo bolje, međutim ostali smo bez tri ključna igrača, pa je bilo nemoguće nadoknaditi rezultatski minus. Ipak smo napravili uspjeh i zadovoljan sam postignutim", rekao je Dubljević.

On je kazao da, i pored jake konkurencije, Valensija ima kvalitet za visok plasman u španskoj ACB ligi.

"ACB liga je jedna od najjačih u Evropi, ako ne i najjača. Liga u kojoj svako može pobijediti svakog. Možemo do polufinala ili finala plej-ofa, iako nam je nekoliko ključnih igrača povrijeđeno", rekao je Dubljević.

On je istakao da prati igre bivšeg kluba i da je prezadovoljan rezultatima ove sezone.

"Stalno pratim igre Budućnosti, koja je imala više nego uspješnu sezonu. I ove godine igrali su četvrtfinale Eurokupa, a za malo im je izmakao fajnal for ABA lige. Trener Dejan Radonjić je izvukao maksimum iz ekipe", rekao je Dubljević.

Bonus video: