Dubljević: Na EP ponoviti igre iz kvalifikacija

Motiva nam sigurno ne nedostaje, nadam se da ćemo igrati kao u kvalifikacijama, a prvi cilj treba da bude prolazak u drugu fazu", rekao je Dubjević
71 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 14.07.2013. 10:07h

Centar Valensije Bojan Dubljević vjeruje da će crnogorska reprezentacija na Evropskom prvenstvu u Sloveniji ponoviti igre iz kvalifikacija i plasmanom u drugu fazu šampionata ispuniti zacrtani cilj.

On je uoči odlaska reprezentacije na Zlatibor kazao da su na EP najbolje reprezentacije Starog kontinenta i da mnoge od njih imaju velike ambicije.

"Okupili smo se najranije od svih učesnika EP, što bi mogao da bude jedan od naših glavnih aduta u Sloveniji, jer vjerujemo da ćemo kao i u prošlogodišnjim kvalifikacijama, pokazati zavidan nivo fizičke spreme. Igrali smo sjajno i u kvalifikacijama ostvarili rezultat iznad svih očekivanja, a znamo što se sada od nas očekuje", rekao je Dubljević.

On smatra da Crna Gora ima sjajan tim koji je u kvalifikacijama pokazao kvalitet.

"Ove godine smo jači za dva igrača iz NBA lige, koji spadaju u najbolje centre u najjačoj ligi na planeti. Oni će biti nosioci naše igre i vjerujem da ćemo ostvariti rezultat koji se od nas očekuje. Motiva nam sigurno ne nedostaje, nadam se da ćemo igrati kao u kvalifikacijama, a prvi cilj treba da bude prolazak u drugu fazu", rekao je Dubjević.

Reprezentacija i stručni štab danas će posjetiti fabriku Durmitorske izvorske vode (DIVA), koja je generalni sponzor Košarkaškog saveza Crne Gore, nakon čega će nastaviti put na Zlatibor.

Plejmejker Tejlor Ročesti je kazao da crnogorska reprezentacija mora nastaviti tamo gdje je stala prošlog ljeta, navodeći da je u kvalifikacijama pokazala da ima kvalitet i da može da igra protiv svakog protivnika.

"I na EP treba da igramo na tom nivou. Motiv i želja da budu kao i u kvalifikacijama, a ukoliko bude tako vjerujem u dobar rezultat u Sloveniji. Možemo i bolje nego u kvalifikacijama, moramo da igramo kao tim, jer je to najveća snaga naše reprezentacije", rekao je Ročesti.

On smatra da je prvi cilj reprezentacije u Sloveniji plasman u drugu fazu, a da bi osvajanje jedno od prvih šest mjesta i plasman na Svjetsko prvenstvo u Španiji, bilo ostvarenje sna.

"Na Eurobasketu nas očekuju teži protivnici i mečevi u kojima je ulog veći nego u kvalifikacijama. Znamo da je prvi cilj osvajanje jednog od prva tri mjesta u grupi, a nakon toga možemo da razmišljamo i o onome što bi bilo ostvarenje sna, odnosno o plasmanu na Svjetsko prvenstvo. Ukoliko se plasiramo u četvrtfinale, možemo da razmišljamo i o velikim stvarima, ali moramo da idemo korak po korak, jer samo tako možemo da ispunimo ciljeve.

"Velika je stvar što ćemo biti jači za dva sjajna igrača kao što su Nikola Peković i Nikola Vučević, sa njima ćemo dobiti novi kvalitet i novu snagu. Najvažnije je da igramo kao tim i da svaki igrač da svoj doprinos, jer samo tako možemo da ponovimo izdanja i rezultate iz kvalifikacija. Za mene će to biti prvi nastup na EP i imam veliku želju da zajedno sa saigračima ostvarim svoje snove i obradujem navijače", zaključio je Ročesti.

Galerija

Bonus video: