Dubljević: Nadam se da ćemo iskoristiti šansu

"Normalno je da se pred našim navijačima očekuje reakcija tipa maksimalne motivacije", istakao Dejan Radonjić. Ulaz slobodan
0 komentar(a)
KK Budućnost pres, Foto: SAVO PRELEVIĆ
KK Budućnost pres, Foto: SAVO PRELEVIĆ
Ažurirano: 27.02.2012. 13:58h

U posljednjih dvadesetak godina, Budućnost Voli je osvajala titule prvaka, nacionalne kupove, igrala u Evroligi, ali sjutrašnji datum mogao bi zlatnim slovima biti upisan u istoriju kluba.

“Plavima” su pruža prilika da pobjedom nad Krkom stignu među osam najboljih timova u Evrokupu, što bi bio fenomenalan rezultat.

Jasno je da je ulog veliki. Pobjeda donosi slavu, ulazak među odabrane, a poraz, o kome se i ne razmišlja, znači rušenje sna.

U tri ovosezonska odmjeravanja snaga crnogorski šampion je bio uspješniji od slovenačkog, ali to sjutra ne važi. Kreće se o nule, jasno je da igračima i stručnom štabu.

"Poslije tri dana opet igramo sa Krkom, što je pomalo specifična situacija. Igrali smo i dva meča prije, a oni su igrali u različitim sastavima. I ovaj posljednji duel je pokazao ono što smo rekli u najavi da su podigli nivo i kvalitet igre. Pobjede koje su ostvarili u posljednjem periodu jasno su pokazale da će duel u Novom Mestu biti težak.

Sigurno da prva četvrtina jasno pokazuje i dokazuje da su podigli kvalitet igre, o čemu treba posebno da razmišljamo i pripremamo se. Nismo bili na adekvatnom nivou u tih desetak minuta, što zbog činjenice da je Krka dobro igrala, ali i zbog toga što je iza nas bilo teških deset dana gdje smo imali, praktično, samo jedan košarkaški trening. I ostale smo radili kako smo morali, a ne kako smo željeli.

Nadam se da ćemo pred našim navijačima izgledati kao što smo izgledali u zadnjih desetak minuta u Novom Mestu i da će kvalitet Krke, koji je realnost, biti sveden na najmanju moguću mjeru, kako bi uspjeli da slavimo", objašnjava Dejan Radonjić, trener Podgoričana.

Iako je utakmica od izuzetne važnosti, u svlačionici se ne osjeća bilo kakav pritisak.

"Ne postoji tenzija, osjeća se pozitivan ambijent. Problem je samo to, ponavljam još jednom, što smo u periodu iza nas imali manjak treninga. Nismo radili ono što smo planirali i to je razlog za oprez. Sve ostalo je na maksimalnom nivou. Normalno je da se pred našim navijačima očekuje reakcija tipa maksimalne motivacije, ali ona nije nedostajala u prethodnim utakmicama tako da će kvalitet igre biti presudan. Nadam se da ćemo biti na dovoljno dobrom nivou da možemo doći do pobjede", jasan je Radonjić.

Startnog centra Bojana Dubljevića šut u subotu nije htio. Ostaje nada da će sjutra veče “namjestiti” ruku.

"Veoma važan meč za nas i sigurno da neće biti nimalo lako, jer je Krka kvalitetna ekipa. Svjesni smo važnosti meča, znamo da nas pobjeda vodi među osam najboljih u Evrokupu. Moraćemo da igramo maksimalno koncentrisano svih 40 minuta, motiva ne nedostaje i nadam se da ćemo pred našim navijačima iskoristiti šansu koja nam se ukazala", zaključio je Dubljević.

Uprava Budućnost Volija je odlučila da ulaz na meč bude slobodan, a igrači će imati i podršku navijačke grupe “varvari”.

Raspored

Grupa K

Budućnost Voli - Krka (18.00)

Banvit - Spartak (18.00)

Grupa I

Gravlen - Nimburk (18.00)

Riga - Valensija (18.00)

Grupa J

Aris - Donjeck (19.30)

Asvel - Himki (19.30)

Grupa L

Lokomotiva - Alba (19.30)

Beneton - L. Ritas (19.30)

Bonus video: