Dubljević: Nismo se adaptirali na način suđenja

4 komentar(a)
KK Sutjeska, Foto: ABA LIGA
KK Sutjeska, Foto: ABA LIGA
Ažurirano: 13.10.2015. 21:54h

Sutjeska nije pružila igru kao u prethodna četiri meča u ABA ligi, pa je bila daleko od pobjedeu u meču sa Partizanom.

I pored trećeg poraza u sezoni, nema razloga za nezadovoljstvo u taboru Nikšićana.

"Čestitam Partizanu na zasluženoj pobjedi i mojim igračima na velikoj borbenosti. Uložili su veliki napor u posljednjih pet utakmica. Nismo se adaptirali na način suđenja, ne kažem da su svirali za njih, ali su dozvolili više kontakata. Umor o kome pričam rezultirao je sa deset promašenih penala. Nemam šta da zamjerim ekipi, nadam se da ćemo uspjeti da se oporavimo”, rekao je Dušan Dubljević, trener Sutjeske.

Draško Albijanić je sa 16 poena bio najbolji u redovima našeg vicešampiona.

"Znali smo da nas čeka teška utakmica. Podmlađeni Partizan igra agresivno, desio nam se pad u drugoj četvrtini, kada smo primili lake poene, poslije nismo uspjeli da se vratimo. Mi smo debitanti u ligi, siguran sam da ćemo igrati sve bolje”, objasnio je Albijanić.

Trener domaćina Petar Božić nije krio zadovoljstvo igrom svog tima i, naravno, pobjedom.

"Zadovoljan sam sa pristupom i agresivnosću koju je ekipa pokazala. Period slabije igre u trećoj četvrtini, u kojoj smo i na prethodnim utakmicama imali padove, ponovio se, ali nije bio dug. Zadržali smo prednost i uspješno priveli utakmicu kraju. Hvala navijačima koji dolaze u velikom broju i daju podršku mladoj ekipi”, objasnio je Božić.

Centar „crno-bijelih” Kosta Perović bio je kratak

„Čestitam saigračima na važnoj pobjedi. Ovo nam je bilo potrebno zbog samopouzdanja za naredne utakmice. Prethodne mečeve odigrali smo dobro uz padove, večeras je taj dobar period bio duži, nadam se da će tako biti i ubuduće”, zaključio je Perović.

Bonus video: