Dubljević: Pokazali smo karakter

"Zaslužena pobjeda Crne Gore, zasluženo prvo mjesto na tabeli i odlična pozicija, jer smo na korak od plasmana na EP u Sloveniji", rekao je selektor Luka Pavićević
10 komentar(a)
Ažurirano: 30.08.2012. 22:16h

Nakon nove pobjede nad Izraelom, šeste u isto toliko mečeva u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, Luka Pavićević, selektor košarkaša Crne Gore, čestitao je “igračima na naporu koji su napravili, koncentraciji, fokusu, koji su neophodni da se ispolje, a posebno na hrabrosti i znanju da bi se dobila ova utakmica”.

“Hram košarke “Nokija arena” je sala u kojoj niti Izrael niti Makabi gube utakmice, pogotovo ne ovakve utakmice. Neophodnost da se dobije utakmica stavljala je pritisak na igrače Izraela, čime naša pobjeda dobija na značaju”, rekao je Pavićević.

Crnogorski selektor je dodao da za pobjedu bilo “neophodno da se u svakom momentu odigra ispravno u napadu i odbrani”.

“Da to radimo u kontinuitetu, da znamo da preživimo uspone protivnika i naše padove i mislim da smo to u ovoj utakmici, sa sjajnim timskim duhom i uradili. Zaslužena pobjeda Crne Gore, zasluženo prvo mjesto na tabeli i odlična pozicija, jer smo na korak od plasmana na EP u Sloveniji", zaključio je Pavićević.

Centar Bojan Dubljević je kazao da je njegova ekipa znala da će biti teško protiv Izraela u “Nokija areni”.

“Međutim, odigrali smo sjajan meč, imali smo i padova, ali smo pokazali karakter i dobili. Želio bih da čestitam saigračima, koji su odigrali sjajan meč i zasluženo smo slavili", rekao je Dubljević, koji je odigrao je još jedan sjajan meč i upisao "dabl-dabl" učinak, sa 18 poena i 10 skokova.

U velikoj pobjedi nad Izraelom, sjajan je bio i Tejlor Ročesti, sa 15 poena (pogodio tri trojke) i četiri asistencije.

"Bila je ovo teška utakmica, što se i moglo očekivati, jer je Izrael odličan tim. Znali smo da igramo protiv jakog protivnika i to pred veoma bučnim gledaocima. Dobiti ovakvu utakmicu u gostima je veoma važno i ovo je velika pobjeda. Iz utakmice u utakmicu smo igrali sve bolje, ovo je možda i naše najbolje izdanje u kvalifikacijama. Moramo da nastavimo u istom ritmu i u narednim mečevima, jer je za sada sve na sjajnom nivou", kazao je Ročesti.

Bonus video: