Dubljević: Sanjam dres Dalasa

"Navijam za Dalas Meverikse i volio bih da jednog dana budem član tog kluba", rekao je centar Budućnosti...
69 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 21.05.2012. 16:28h

Odlaskom Nikole Vučevića u NBA ligu dobio je šansu i iskoristio je na pravi način. Talentovani centar Bojan Dubljević je bio jedan od junaka fantastične sezone koju je imala Budućnost Voli i dokazao je da predstavlja budućnost crnogorske košarke.

Potvrda toga je i podatak da ga je Evrokup svrstao u drugu petorku. To priznanje dobija na značaju ako se zna da su mnoga velika imena evropske košarke igrala u tom takmičenju.

"Prezadovoljan sam rezultatima koje smo napravili i mislim da je ovo jedna od najuspješnijih sezona za Budućnost. Napravili smo sjajne rezultate i što se tiče ABA lige i što se tiče Evrokupa, dok smo u domaćim okvirima potvrdili dominaciju. Jednostavno, svi smo prezadovoljni onim što smo uradili, jer na početku sezone niko nije vjerovao da možemo imati ovakvu godinu. Međutim, naporan rad dao je rezultat".

Iako ima tek 21 godinu, jedan je od nosilaca igre crnogorskog šampiona, a ukazano povjerenje vratio je na pravi način.

"Pružio sam maksimum u svakoj utakmici. Mislim da sam opravdao ono što se od mene očekivalo. Igrali smo timski čitave sezone, u svakoj utakmici je neko drugi iskočio. Zadovoljan sam onim što sam prikazivao u tek završenoj sezoni i trudiću se, ako ništa drugo, da i naredne budem na istom nivou. Međutim, kolike su moje zasluge za dobre igre, toliko su i čitave ekipe, jer da nije bilo ostalih igrača ni ja ne bih mogao da igram dobro".

San većine igrača je da jednog dana zaigraju u NBA ligi. Za koji bi tim volio da igraš?

"Sigurno da je svakom igraču san da jednog dana zaigra u NBA ligi, najjačoj ligi na svijetu. Isti slučaj je i sa mnom, a navijam za Dalas Meverikse i volio bih da jednog dana budem član tog kluba. Međutim, igranje za bilo koji klub iz NBA lige sa sobom nosi određenu draž i zadovoljstvo".

Koji je to veliki evropski tim čiji bi dres volio da obučeš jednog dana?

"Pratim dosta i evropsku košarku, a od najjačih evropskih timova volio bih da zaigram za Panatinaikos. To je klub koji mi je izuzetno drag, klub koji je uvijek u samom vrhu i sigurno da bi mi bila velika čast da zaigram za jedan takav tim".

Sportisti imaju malo slobodnog vremene. Kada nemaš treninge i mečeve, kako koristiš slobodno vrijeme?

"Osim što odmaram u slobodno vrijeme, volim da slušam muziku i da igram pikado, koji mi je izuzetno drag".

Koji automobil voziš i koji bi volio da imaš?

"Za sada vozim “pežo 407” i nisam neki ljubitelj brzih i skupih kola. Tako da još uvijek ne mislim da mijenjam auto, jer sam sa ovim izuzetno zadovoljan".

Omiljeno piće i hrana?

"Omiljeno piće mi je cijeđena pomorandža, koja me uvijek osvježi nakon napornih treninga i utakmica. Što se tiče hrane, njaviše volim piletinu".

Muzika koju najviše voliš da slušaš?

"Volim da slušam muziku, a najviše se opuštam uz rok metal".

Jesi li ljubitelj filmova i koji je ostavio najjači utisak na tebe?

"Filmove volim da gledam. Kada imam vremena uvijek pogledam neki dobar film, a omiljeni mi je “Gladijator”.

Da nisi košarkaš, čime bi volio da se baviš?

"Nisam nešto posebno razmišljao o tome, jer uživam u sportu kojim se bavim. Međutim, da nisam košarkaš, sigurno da bih volio da se takmičim u pikadu, jer sam veliki ljubitelj tog sport i kada imam vremena uvijek ga igram", zaključio je centar "plavih".

Na ista pitanja odgovorio je i Bojanov saigrač iz Budućnosti Nikola Ivanović.

Galerija

Bonus video: