Dubljević stiže u Kolašin, Vučević se priključuje 7. avgusta

Izabranici Zvezdana Mitrovića trenutno u Podgorici, u Bemax areni, sprovode prvu fazu priprema za Mundobasket
2397 pregleda 2 komentar(a)
Zvezdan Mitrović
Zvezdan Mitrović
Ažurirano: 30.07.2019. 15:18h

Košarkaši Crne Gore broje peti dan priprema za Mundobasket u Kini, ne računajući prvi dan, kada je izvršena prozivka i ljekarski pregledi igrača.

Izabranici Zvezdana Mitrovića od petka treniraju u Podgorici, u Bemax areni.

„Kao što smo najavili, odradili smo testove da vidimo u kakvom je ko stanju. Normalno, neki su spremniji, a neki manje spremni u ovom trenutku. Cilj je da u Podgorici imamo individualni pristup, a krenuli smo malo i sa taktičkim dijelom rada, sa tranzicijom, košarkom. Plan je da u ovih sedam dana rada u Podgorici dovedemo igrače u takvo stanje da bismo od 1. avgusta u Kolašinu krenuli sa ozbiljnom košarkom“, dodao je Mitrović.

Reprezezentacija još nije kompletna, nedostaju Nikola Vučević i Bojan Dubljević. Mitrović je saopštio da će se centar Valensije reprezentaciji priključiti 1. avgusta (u dogovoru sa selektorom kasni zbog privatnih obaveza u Valensiji), kada se „crveni“ sele u Kolašin, dok će Vučević sa treninzima početi 7. avgusta, zbog NBA pravila i ugovora sa Orlandom.

„Do 14. avgusta ćemo imati sliku za 14 igrača koji bi trebali da idu za Kinu, gdje ćemo nakon turnira izabrati njih 12 za Mundobasket“, rekao je Mitrović.

Svih ostalih 14 igrača su na raspolaganju selektoru Mitroviću.

Nidam: Ponovo sam kući

„Volim da kažem da sam ponovo kući, jer sam već četiri godine u reprezentaciji Crne Gore. Sljedeća godina će mi biti druga u Baru, tako da se ovdje osjećam veoma ugodno. Atmosfera je opuštena, ali fokusirani smo na ovo što treba da radimo. Dobro se poznajemo, tako da sa te strane nema nikakvih problema, i možemo da uživamo u pripremama za Kinu“, kaže plej Crne Gore, Derek Nidam, jedan od junaka uspješnih kvalifikacija za SP.

Naturalizovani Amerikanac kaže da će se reprezentacija na SP u Kini boriti jako na svakoj utakmici.

„Nadam se da možemo da pobijedimo u par utakmica i da prođemo dalje“, ističe Nidam, koji se ovog ljeta vratio u Mornar, koji je napravio tim za vrh ABA lige.

„Ja volim Mornar. Napravili smo dobar tim, nadam se da možemo u sljedećoj sezoni napravimo nešto posebno“, zaključio je Nidam.

Otkazan je kontrolni meč sa Angolom, a prvi će biti sa Asvelom 11. avgusta. Šampion Francuske, koga vodi upravo Mitrović, u Kolašin dolazi na pripreme 7. avgusta.

„Planirano je da sa Asvelom odigramo lagan, zatvoren meč“, ističe crnogorski selektor.

Iz Kolašina naši košarkaši idu u Lion, gdje će od 15. do 17. na turniru igrati sa domaćom Francuskom, Argentinom i Brazilom, da bi ciklus prijateljskih mečeva zaokružili u Kini (23 - 27. avgust) protiv Irana, Nigerije i Poljske.

Mitrović ističe da njegovi pomoćnici već rade individualni program skautinga rivala Crne Gore u Kini (Grčka, Brazil, Novi Zeland), ali kaže „da je rano za analize protivnika dok se ne vide sastavi ekipe“.

„Normalno, pratićemo kontrolne utakmice rivala i imaćemo sve neophodne informacije do početka prvenstva“, zaključio je Mitrović.

Bonus video: