Dubljević: Zakazala pomoć bekova

12 komentar(a)
KK Sutjeska, Foto: Aba-liga.com
KK Sutjeska, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 18.10.2015. 20:23h

Sutjeska je protiv MZT Skoplja upisala četvrti poraz ove sezone, drugi vezani, a i drugi pred svojim navijačima.

Prethodno je u Nikšiću slavila Cedevita.

Mali fond igrača zbog povrede, počeo je da uzima danak.

"Ne tražimo alibi, oni su bili bolja i raspoloženija ekipa i zasluženo su slavili. Izgubili smo utakmicu u odbrani od pika, a raspucali smo im glavne igrače Danila Mijatovića i Damjana Stojanovskog, koji nam je zadavao dosta problema dok smo stizali zaostatak. Zakazala je pomoć bekova, jer je ponovo manjak rotacije bio više nego očigledan. Teško je ovakvu ekipu dobiti bez napadačke kreacije, a nama je falilo tih desetak poena sa bekovskih pozicija. Pokušaćemo na sutrašnjem sastanku da analiziramo greške, da ih treningom ispravimo, kako bi smo napravili iznenađenje na dva predstojeća gostovanja”, istakao je Dušan Dubljević, trener Nikšićana.

Radosav Spasojević je sa 16 poena bio najraspoloženiji za igru u redovima Sutjeske.

"Slabije smo otvorili utakmicu, dozvolili protivniku lake šuteve, a tokom cijele utakmice imali smo problema u odbrani, a naročito u odbrani od „pik en rola”. Poremetila nas je i povreda kapitena Nikola Žižića u prošlom kolu, pa smo Vukota Pavić i ja morali da pokrivamo, za nas neprirodnu, poziciju tri”.

Plej MZT Skoplja Marko Ljubičić bio je zadovoljan novim bodovima.

"Jako teško gostovanje u Nikšiću, svaka ekipa će se namučiti da odavde odnese bodove. Bilo je iscrpljujuće, ali nastavili smo da igramo dobro u kontinuitetu i izborili izuzetno bitnu pobjedu za nas. Nadam se da ćemo nastaviti pobjednički niz”.

Aleš Pipan, trener makedonskog šampiona, je čestitao svojim igračima na trijumfu.

"Znali smo šta nas čeka, napravili smo dobar posao u odbrani, zaustavili njihove najbolje strijelce. Važna pobjeda, ali nju treba potvrditi u sljedećem kolu na domaćem terenu”, zaključio je slovenački stručnjak.

Bonus video: