Đurišić šampion Poljske sa Zjelonom Gorom

Pored Đurišića, u ekipi Zjelone Gore igra i bivši košarkaš Budućnosti Di Bost, koji je bio MVP finalne serije
52 pregleda 3 komentar(a)
Nemanja Đurišić, Foto: Privatna arhiva
Nemanja Đurišić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 02.06.2016. 22:48h

Košarkaši Zjelone gore, za koju nastupa crnogorski reprezentativac Nemanja Đurišić, osvojili su titulu u poljskom šampionatu.

Zjelona gora je u četvrtom meču finala plej-ofa savladala Rosu radom, rezultatom 64:53, i sa maksimalnih 4-0 u seriji, stigla do drugog uzastopnog trofeja, ukupno trećeg u klupskoj istoriiji.

Đurišić je, uz nekadašnjeg košarkaša Budućnosti Amerikanca Dija Bosta, bio najefikasniji akter meča sa po 11 poena. Bost je proglašen za MVP-ja finalne serije.

“Nevjerovatan je osjećaj zaista. Naporno smo radili tokom cijele sezone, titula je kruna svega toga. Ova sezona je bila veoma dobra. Igrali smo Evroligu, četvrtfinale Evrokupa, osvojili titulu. Srećam sam što sam dio ovog tima”, kazao je za ”Vijesti” Nemanja Đurišić.

Nakon četvorogodišnje NCAA karijere u Džordžiji, Đurišić se prošle godine odlučio za povratak u Evropu, Izbor je bio pun pogodak.

„Nisam pogriješio. Poljska je bila pravi izbor za mene. Da li ostajem ovdje - o tome ću odlučiti tokom ljeta. Sada želim da proslavimo titulu, potom slijedi povratak u rodnu Podgoricu“, ističe Đurišić.

Slijedi odmor , ali ne tako dug. Đurišić se nalazi na širem spisku selektora Bogdana Tanjevića za kvalifiakcione mečeve za Evropsko prvenstvo 2017. godine. Plasman na završni turnir je imperativ.

“Čast mi je što se nalazim na spisku selektora Bogdana Tanjevića. Daću sve od sebe da opravdam poziv. Privilegija je biti u nacionalnom dresu, jedva čekam okupljanje”, zaključio je Đurišić.

Bonus video: