Džekson i Nikolić: Protiv Gran Kanarije kao protiv Reala

"Gran Kanarija je tim sa dosta talenta, igra brzu košarku, na veći broj poena. Moraćemo da kontrolišemo ofanzivni skok i ostvarimo dobar protok lopte, kako bi timskom igrom došli do pobjede", kazao je Džekson
1534 pregleda 1 komentar(a)
Danilo Nikolić
Danilo Nikolić
Ažurirano: 24.01.2019. 20:26h

Budućnost Voli u okviru 20. kola Evrolige u petak u 19 sati dočekuje Gran Kanariju, koja ima pobjedu više.

Podgorički tim ulazi u meč nakon četiri vezane pobjede, a traži treću zaredom u najelitnijem košarkaškom takmičenju.

"Nakon teškog decembra, sada smo u mnogo boljoj formi. Igramo bolje, samopouzdanje je na većem nivou i bolji je momentum. Predstoji nam najvažniji dio sezone, borba za ABA ligu i želimo da izvučemo maksimum", kazao je Edvin Džekson.

U prethodnom kolu Evrolige savladan je aktuelni šampion Evrope, Real Madrid, a u ponedjeljak nešto teže direktni rival za drugo mjesto u ABA ligi - Cedevita.

"Svaka utakmica je priča za sebe. Protiv Reala smo odigrali vrlo dobro defanzivno. Svaki tim ima svoji stil i shodno tome neki nam odgovara više od drugih. Cedevita se dobro pripremila za meč protiv nas, a imali su i više vremena za odmor. Drago nam je što smo pobijedili u oba meča, a sada jurimo to drugo mjesto", istakao je Džekson.

Povremeni francuski reprezentativac dobro poznaje Gran Kanariju iz vremena dok je nastupao za Barselonu, Estudijantes i Unikahu u španskoj ACB ligi.

"Mi se trudimo da odigramo najbolje što možemo i da dokažemo da smo bolji nego što tabela pokazuje. Gran Kanarija je tim sa dosta talenta, igra brzu košarku, na veći broj poena. Moraćemo da kontrolišemo ofanzivni skok i ostvarimo dobar protok lopte, kako bi timskom igrom došli do pobjede", zaključio je 29-godišnji bek "plavih".

Danilo Nikolić ističe da je tim spreman za još jedan trijumf protiv španskog kluba, nakon pobjeda nad Baskonijom, Barselonom i Real Madridom, a ključ za pobjedu vidi u odbrani.

"Stigli smo da se odmorimo, imali smo nekoliko dana da pripremimo utakmicu, odradili smo skauting i u potpunosti smo spremni za novu pobjedu. U odličnoj smo formi i želimo da ponovimo igru kao protiv Real Madrida. Cilj nam je da ih svedemo na što manji broj poena što bi trebalo da nam obezbijedi trijumf", rekao je 25-godišnji Nikolić.

Klub iz Njegoševog parka bije bitku na dva fronta - u Evroligi i Aba ligi, a krilni centar "plavih" naglašava da nema mjesta kalkulacijama, kao i da do kraja sezone očekuje punu podršku sa tribina.

"Raspored je takav da nam ne daje prostor za razmišljanje. Pobjeda protiv Cedevite je odlična, ali sjutra je nova utakmica i okrenuti smo mislima samo ka Gran Kanariji. Želimo da popravimo utisak koji smo ostavili u prvom meču sa njima i ostvarimo pobjedu. Publika nam mnogo znači, prepoznala je naš kvalitet i siguran sam da će nastaviti da nas podržava kao i do sada", zaključila je "četvorka" plavih.

Bonus video: