Dženkins: Titula je cilj, ali je rano za tu priču

„Nisam igrao prvi meč s Partizanom, ali znam da je u pitanju izuzetno dobar tim”, rekao je američki bek
64 pregleda 9 komentar(a)
Džulijus Dženkins, Foto: Savo Prelević
Džulijus Dženkins, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.01.2016. 10:23h

Nekada je Partizan kao apsolutni favorit stizao u Podgoricu, posljednjih sezona se pobjednik u „Morači” nije mogao unaprijed naslutiti, a sada se situacija promijenila - prvi put nakon dugo, dugo godina, Podgoričani u obračun sa gigantom ex-YU košarke pred svojim navijačima ulaze kao neko od koga se očekuje trijumf.

Na to obavezuje serija od 12 pobjeda i prva pozicija u ABA ligi, sa svega dva poraza u 21 meču. Jedan od ta dva neuspjeha je doživljen baš od Partizana, koji je u „Pioniru” u 9. kolu pomalo i iznenađujuće došao do treće pobjede u sezoni (86:77).

Tim Luke Pavićevića želi da se osveti sjutra veče (19 časova) i tako napravi još jedan od dva koraka ka 1. mjestu pred plej-of. Jeste da „plavi” imaju pet mečeva u kojima su im dovoljne dvije pobjede da u razigravanje za titulu krenu sa čela, ali i ne pomišljaju na opuštanje.

„Očekujem veoma tešku utakmicu, kao što je dosad svaka bila. Nisam igrao prvi meč sa Partizanom, ali znam da je u pitanju izuzetno dobar tim. Gledali smo snimak i vidjeli šta radi. U dobroj je formi, jer je dobio tri utakmice zaredom, a u posljednjoj je srušio i Crvenu zvezdu”, upozorava Džulijus Dženkins.

Iskusni američki bek nije igrao u „Pioniru”, jer je u dresu crnogorskog šampiona obukao tek u 16. kolu protiv Mega Leksa. Zna, međutim, kakve ambicije imaju „crno-bijeli”, koji su „vaskrsli” pod vođstvom novog trenera Aleksandra Džikića.

„Nisam ih gledao ranije, jer nisam dugo u Budućnosti. Znam samo da ih vodi novi trener i da će doći ovdje po pobjedu”.

S obzirom na to da je gotovo izvjesno da će „plavi” u plej-of ući sa prve pozicije, jasno je zbog čega se navijači nadaju tituli. Naravno, neće biti nimalo lako, jer bi u eventualnom finalu rival bio jedan od dva učesnika Top 16 faze Evrolige - Cedevita ili Crvena zvezda.

„Titula nam je krajnji cilj, ali sada razmišljamo samo o prvom narednom rivalu. Idemo utakmicu po utakmicu. Ne možemo da razmišljamo o osvajanju lige, moramo da mislimo samo o pobjedi u sljedećem meču. A kada dođe vrijeme za plej-of, fokusiraćemo se na osvajanje titule”, naglasio je Dženkins.

Igrač koji je nakon 2003. i odlaska sa Univerziteta Južna Džordžija gotovo čitavu profesionalnu karijeru proveo u Njemačkoj (imao jednogodišnji izlet u belgijski Bri) nije imao dilema kada ga je pozvala Budućnost. Razlog je Luka Pavićević, sa kojim je četiri godine radio u Albi.

„U Budućnost sam stigao jer volim da igram za Luku. Imamo dugu istoriju, četiri godine smo zajedno proveli u Albi. Za mene je bila laka odluka da dođem kada me je pozvao. I grad je lijep, svi su me odlično primili”.

„Ovo je bio veoma dobar tim i prije mog dolaska, ali mislim da sam donio malo iskustva i širine. Dok god budemo naporno radili svakog dana, bićemo sve bolji i moći ćemo daleko da doguramo”, zaključio je igrač koji 10. februara slavi 35. rođendan.

Bonus video: