Džikić: Bili smo pametniji u finišu, očekujem reakciju Zvezde

"Ništa nije gotovo, ovo je početak. Naravno, bolje je ovako nego da smo izgubili, ali ništa nismo uradili ako umislimo da će oni da se sami pobijede. Oni će imati reakciju, siguran sam", kazao je Džikić
60 pregleda 5 komentar(a)
zvezda budućnost, Foto: MNPress/Nebojša Paraušić
zvezda budućnost, Foto: MNPress/Nebojša Paraušić
Ažurirano: 09.04.2018. 19:22h

Nakon velike pobjede Budućnost Volija 80:76 u prvom meču finala plej-ofa za titulu ABA lige nad Crvenom zvezdom, Aleksandar Džikić je rekao da očekuje reakciju rivala u sjutrašnjem meču...

"Ne volim to junačenje - ko dolazi u Pionir da pobijedi? Igramo sa evroligašem, prvi su u ABA ligi, imaju domaći teren, punu dvoranu, sedam hiljada ljudi uz sebe. Mi smo bili malo pametniji u finišu, i to je to", rekao je Džikić.

"Ništa nije gotovo, ovo je početak. Mi smo vratili prednost domaćeg terena. Ne postoje garancije da ćemo pobijediti obje utakmice na domaćem terenu. Naravno, bolje je ovako nego da smo izgubili, ali ništa nismo uradili ako umislimo da će oni da se sami pobijede. Oni će imati reakciju, siguran sam", kazao je Džikić, naglasivši da "Zvezda nije igrala loše"

"Oni su znali šta hoće u napadu i u odbrani, mi smo na momente bili pametni, na momente naivni. Imali neke propuste u defanzivi u finišu, nisu smjeli da nam se dese, jer su to njihove osnovne akcije za koje smo se spremali. Ne znam šta je Zvezda odigrala loše", kazao je Džikić.

Sjutra je novi meč, nema pauze...

"Gledaćemo utakmicu, i mi i oni. Vidjećemo 101 dobru i 101 lošu stvar. To je normalno, pitanje je samo što možemo realno da ispravimo. Mislim da možemo da igramo bolje, a Zvezdinu reakciju, ponavljam, očekujem. Kvalitet tima nose igrači, ako imaš dobre igrače igraš dobru košarku. Da ne pravimo misteriju oko trenerskog posla. Najteža stvar za mene je da smanjim euforiju, koja je normalna reakcija nakon pobjede nad Zvezdom u prvom meču finala pred sedam hiljada ljudi, i to treći put ove sezone. Mi smo uradili mnogo toga dobrog ove sezone, rasterećeni smo, ali naravno da ćemo pokušati", kazao je Džikić.

"Nemam nikakvu sumnju da će dvorana ponovo biti puna, a mi moramo da imamo reakciju kao naš rival, jer ako je ne budemo imali biće nam teško, kazao je trener Budućnosti.

Bonus video: