Džikić: Igrali smo izjednačenu utakmicu izuzev druge četvrtine

"Ovo je Evroliga. Kada protivniku daš šansu, on te kazni", dodao je Džikić
56 pregleda 1 komentar(a)
Edvin Džekson, Himki - Budućnost, Foto: Euroleague.net
Edvin Džekson, Himki - Budućnost, Foto: Euroleague.net
Ažurirano: 21.11.2018. 23:00h

Trener Budućnost Volija Aleksandar Džikić čestitao je Himkiju na večerašnjoj pobjedi, u osmom kolu Evrolige.

"Himki je bolja ekipa, i kad su zdravi i kompletni, kada su Šved i Marković u ekipi, oni su veoma snažam tim. U suštini, igrali smo izjednačenu utakmicu izuzev druge četvrtine, kada nas je Marković "ubio"", rekao je Džikić nakon meča.

Trener Podgoričana nije bio zadovoljan "fokusom nekih igrača".

"Ali, šta je, tu je. Ovo je Evroliga. Kada protivniku daš šansu, on te kazni", dodao je Džikić.

Trener Himkija Jorgos Barcokas smatra da je odnos asistencija i izgubljenih lopti bio ključan.

"Mi smo imali 21 asistenciju i osam izgubljenih lopti. To znači da smo bili kreativni u igri. Kontrolisali smo utakmicu 40 minuta kroz nau igru u odbrani. Svi su znali da je pobjeda bila imperativ za nas. Čestitam Toniju Krokeru i Čarlsu Dženkinsu koji su primili injekcije da bi mogli da igraju. Nisu bili spremni da igraju, ali su dali sve od sebe, što cijenim. Igraćemo mnogo bolje protiv Žalgirisa", rekao je Barcokas.

"Utakmica je bila dobra, mi smo odigrali odličnu drugu četvrtini. Imali smo veoma dobru odbranu, vodili smo 16 razlike, Budućnost je u toj dionici postigla svega 13 poena. Druga četvrtina je bila veoma važna za konačan ishod utakmice. Svi smo igrali odlično, mnogo bolje nego na prethodnim utakmicama. Budućnost je dobar tim, pokušali su da se vrate u meč, igrali jako u odbrani, ali smo mi odigrali kako možemo i pobijedili", rekao je Aleksej Šved nakon meča.

Bonus video: