Džikić: Istjerao sam im Bajern iz glave - nepopularnim metodama

"Mi smo odradili odličan oktobar, moram da budem zadovoljan, ali stvarno mislim da možemo da budemo bolji. Relativno kasno smo se skupili, imali smo neke povrede, bolesti igrača... Može bolje, ali neka bude ovako i ubudće, da ne ispadnem neskroman", kazao je Džikić
0 komentar(a)
Aleksandar Džikić, Foto: Savo Prelević
Aleksandar Džikić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.10.2017. 20:24h

Budućnost Voli je preskočila još jedno teško iskušenje u ABA ligi, pobijedila Olimpiju u Ljubljani 88:79 i ostvarila sedmu uzastopnu pobjedu.

Aleksandar Džikić je priznao da je zadovoljan, ovoga puta bez mnogo - ali...

"Kada bih rekao da nisam zadovoljan bio bih budala. Svaki trener, koliko god da je prizeman, gleda raspored i onda pored mečeva stavlja - plus, minus,znak pitanja... Mi smo odradili odličan oktobar, moram da budem zadovoljan, ali stvarno mislim da možemo da budemo bolji. Relativno kasno smo se skupili, imali smo neke povrede, bolesti igrača... Može bolje, ali neka bude ovako i ubudće, da ne ispadnem neskroman", kazao je Džikić.

I Budućnost i Olimpija imaju težak i zgusnut raspored.

"Čestitam stručnom štabu i igračima Olimpije, koji su odigrali šestu utakmicu u 12-13 dana. Mi smo imali manje mečeva, ali smoimali neka naporna putovanja. Pritom smo uradili i neke stvari, zbog kojih smo možda i poletjeli. Zato je prvo poluvrijeme bilo takvo kakvo je bilo. Međutim, odgovorili smo na formaciju Olimpije sa tri visoka igrača i time sam najzadovoljniji. Mogli smo u nekim momentima i pametnije da igramo, ali je to dio procesa. Ovo nam je bila vrlo važna utakmica, jer nas čeka neprijatni novembar i dobro je što smo završili pobjedom", rekao je Džikić.

Prvo novembarsko iskušenje je u srijedu, protiv Bajerna...

"Prije meča, u svlačionici, previše glava je mislilo o Bajernu. Onda sam morao da im istjeram Bajern iz glave, nepopularnim metodama...", poentirao je trener Budućnosti.

Bonus video: