Džikić: Na njima je pritisak da pobijede, na nama da odigramo dobro

Pritisak je na njima, da urade ono što svi očekuju, a na nama je da odigramo najbolje što možemo, kazao je Džikić za “Vijesti”
0 komentar(a)
Aleksandar Dzikic, Foto: Boris Pejović
Aleksandar Dzikic, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.01.2016. 16:40h

Partizan je u dobroj seriji i dobroj formi, ali borba za opstanak još traje, i svaka pobjeda je veoma važna u toj borbi.

Trener Aleksandar Džikić, međutim, ističe da pritisak pobjede ima Budućnost, iako je podgorički tim ubjedljivi lider ABA lige i bilo bi čudo da sa prve pozicije ne dočeka plej-of.

“Nema nikakvih mudrolija. Budućnost je bez poraza na domaćem parketu, ima ambiciju da sa prve pozicije sačeka plej-of. Želi i u Evroligu. To su sve legitimni ciljevi, do sada im dobro ide i ne vidim da će se tu nešto promijeniti. Pritisak je na njima, da urade ono što svi očekuju, a na nama je da odigramo najbolje što možemo” kazao je Džikić.

Na konstataciju da je njegov tim u dobrom ritmu, Džikić je odgovorio u svom stilu.

“Vidjećemo, polako, rano je. Trudimo se da igramo sa nešto više energije, pa ćemo da vidimo koliko će to da traje. Energija je potrošljiva materija”.

Partizan je vezao tri pobjede u Jadranskoj ligi, a plejmejker Aleksandar Cvetković navodi da crno-bijele u Podgorici čeka novih 40 minuta velike borbe.

"Ekipa Budućnosti je opasna i sa spoljnih pozicija i ispod koša. Imaju jake individualce, jaki su kao tim i zasluženo su prvi na tabeli. Na nama je da protiv takvog protivnika u subotu damo sve od sebe. Imamo obavezu da se non-stop borimo, da kada jedan pogriješi, dvojica skoče da to isprave", rekao je Cvetković.

Utakmica između Partizana i Budućnosti igra se sjutra od 19.00.

Bonus video: