Džikić nakon poraza od Partizana: Ne mislimo o Darušafaki, već o FMP-u

"Najvažnija je utakmica protiv FMP-a, to moramo da dobijemo. Za Darušafaku nemam šta pametno da kažem, osim da je protivnik favorit i da ćemo pokušati da igramo sa njima. Naši imperativi su drugi", naglasio je Džikić
7 komentar(a)
aleksandar Džikić, Foto: Zadar/Zvonko Kucelin
aleksandar Džikić, Foto: Zadar/Zvonko Kucelin
Ažurirano: 04.03.2018. 20:22h

Košarkaši Budućnost Volija poraženi su od Partizana 94:83 u pretposljednjem kolu ABA lige, iako su na poluvremenu vodili 50:36.

Nakon poraza u Beogradu, "plavi" moraju da pobijede FMP u Podgorici da bi osvojili drugo mjesto i imali prednost domaćeg terena u plej-of mečevima sa Cedevitom.

"Dva različita poluvremena, Ne znam zašto nismo izašli sa istom pameću i intezitetom. Oni nisu ništa posebno promijenili, a mi smo za deset minuta primili 31 poen, pet manje nego u prvom poluvremenu. Imali su su 18 napadačkih skokova, ali kada se igra sa Partizanom nešto mora da se ukalkuliše. Nije mi do kraja jasno, možda su momci pomislili da je gotovo...", rekao je trener Aleksandar Džikić, ali je i napomenuo:

"Imali smo devet odsutnih igrača zbog obaveza u reprezentacijama, ja sam na neki način i iznenađen kako smo igrali u prvom poluvremenu. Međutim, nezadovoljan sam drugim poluvremenom, neke stvari koje smo radili, nismo odradili kako treba…",

Budućnost već u utorak igra protiv Darušafake, prvi meč četvrtfinala Evrokupa.

"Najvažnija je utakmica protiv FMP-a, to moramo da dobijemo. Za Darušafaku nemam šta pametno da kažem, osim da je protivnik favorit i da ćemo pokušati da igramo sa njima. Naši imperativi su drugi", naglasio je Džikić.

Trener Budućnosti prije dolaska u Podgoricu bio je godinu i po na klupi Partizana i dobio aplauz navijača domaćeg tima.

"Nisam ništa osvojio, ali valjda ti ljudi znaju da sam nešto uradio kako treba. Prija mi to…", kazao je Džikić.

Bonus video: