Džikić: Pamtićemo pobjedu i da smo ostali na prvom mjestu na tabeli...

"Sramotno je da smo im dozvolili 20 skokova u napadu, od čega su 15 lopti pod našim košem uhvatili njihovi bekovi. Zato ću morati da popričam sa ljudima u mojoj ekipi koji su zaduženi za taj dio posla", rekao je trener Podgoričana
1 komentar(a)
Aleksandar Džikić, Foto: Aba-liga.com
Aleksandar Džikić, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 13.01.2018. 21:37h

Trener Budućnost Volija Aleksandar Džikić je zadovoljan pobjedom u Sremskoj Mitrovici protiv Mega Bemaxa (94:83), kojom su Podgoričani zadržali prednost u odnosu na pratioce u ABA ligi, ali su i uspješno završili sedmicu u kojoj su, na dva fronta, savladali i Crvenu zvezdu i Cedevitu.

"Od ove utakmice pamtićemo neke opšte stvari, da smo zabilježili pobedu, ostali na prvom mjestu na tabeli, da je ostalo još jedno kolo manje do kraja ligaškog dijela takmičenja", rekao je Džikić.

Trener "plavih" je, međutim, itekako zamjerio svojoj ekipi na pristupu utakmici.

"Ovi momci iz Mege su nam održali čas. Sramotno je da smo im dozvolili 20 skokova u napadu, od čega su 15 lopti pod našim košem uhvatili njihovi bekovi. Zato ću morati da popričam sa ljudima u mojoj ekipi koji su zaduženi za taj dio posla. U prvoj četvrtini smo primili 31 poen, to je nedopustivo. Mega Bemax je apsolutno jedna od najpotentnijih ekipa u ABA ligi bez obzira na svoje godine i neiskustvo, oni imaju veliki kvalitet. Zato uopšte nisam zadovoljan načinom na koji smo ušli u ovu utakmicu", rekao je Džikić.

"Nije postojala kontrola tempa kao i ni neophodna čvrstina, a to je ono što je esencijalno u utakmicama protiv Mege. Neki moji igrači su vjerovatno pomislili da će protivnik sam sebe da pobijedi. Megina pozicija na tabeli nikako nije projekcija njihovog kvaliteta igre. Ne vidim odakle ideja da će ova utakmica biti laka, posebno što smo u Mitrovicu došli poslije serije vrlo teških mečeva, a ovo je već šesti dan kako smo van Podgorice", zaključio je trener Budućnosti i poželio "Ognjenu Jaramazu srećan povratak na teren i sve najbolje".

Centar Budućnosti Filip Barović je istakao da je ovo "mnogo bitna pobjeda za Budućnost, iako je svaka važna".

"Mi smo postavili visok standard, i guramo tako, iako smo imali izuzetno težak raspored. Loše smo odigrali prvo poluvrijeme, dozvolili protivniku mnogo ofanzivnih skokova, mnogo primljenih poena, ali smo onda krajem druge četvrtine i do kraja meča stegli malo odbranu i odigrali kako znamo i upisali bitnu pobjedu", rekao je Barović.

Dejan Milojević, trener Mege Bemaxa, čestitao je "Budućnosti na pobjedi, koja je pokazala zašto je lider na tabeli".

"Igrali su čvtrsto, kvalitetno. Parirali smo im dobro većim dijelom utakmice, imali smo svoje vrlo dobre momente. Dosto dobro smo igrali u prvom poluvremenu, ali to nismo uspjeli da krunišemo nekom većom razlikom. U drugom poluvremenu je Budućnost iskoristila neke naše greške i nedovoljno dobru komunikaciju, loše smo preuzimali u odbrani, a oni su pogađali otvorene šuteve. Nas šut ovog puta nije služio, imali smo svega 23 odsto šuta za tri poena, a ako želite da pobijedite ekipu koja je lider na tabeli to nije dovoljno. Ne mogu da kažem da sam nezodovoljan, jer smo pokazali da možemo da igramo sa najboljim ekipama u ligi", rekao je Milojević.

Milijević je istakao da mu je drago da se Jaramaz vratio i da očekuje još dosta dobre košarke od njega.

"Izuzetno mi je drago što sam ponovo dio ovog sporta, što sam ponovo bio na terenu i što ponovo imam priliku da igram u dresu Mege. Žao mi je što smo izgubili ovu utakmicu koju smo većim dijelom igrali dobro. Iako je Budućnost veoma ozbiljna ekipa i bila favorit, mislim da smo uz neke bolje odluke u napadu i odbrani mogli da odnesemo pobjedu. Ostaje žal za tim", rekao je Jaramaz.

Bonus video: