Džikić pobjedu posvetio Filipu Baroviću: Neću da se zaustavim, nastaviću da ih guram naprijed

"Zadovoljan sam pobjedom, ali detaljima na kojima se mnogo radi sa nekim od igrača - nisam. Neću to prihvatim, neću da se zaustavim, nastaviću da ih guram naprijed", rekao je Džikić
4 komentar(a)
Budućnost Galatasaraj, Foto: Savo Prelević
Budućnost Galatasaraj, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.10.2017. 19:16h

Trener Budućnost Volija Aleksandar Džikić je pobjedu nad Galatasarajem 87:78 u trećem kolu Evrokupa posvetio Filipu Baroviću.

"Filip je imao tešku povredu oka. Pričaćemo o njoj kada se vrati na teren, ali je u pitanju ozbiljna povreda", kazao je Džikić.

Budućnost je odigrala još jednu sjajnu utakmicu na evropskoj sceni, protiv ozbiljnog rivala, dugogodišnjeg evroligaša.

"Igramo sa mnogo energije, pravimo greške, ali ih ispravljamo. Galatasaraj je mnogo dobar tim, jedan od tri najjača u grupi. Ovo su utakmice u kojima se ne pitaš - možeš li, jer ako misliš da ne možeš - nemoj ni da se baviš ovim sportom. Ova utakmica je dala odgovor na pitanje da li smiješ - oni su pokazali da smiju da se suoče sa samim sobom. Više puta ćemo igrati više protiv samih sebe, nego protiv protivnika ove sezone. Ako to nauče svi igrači Budućnosti, biće u redu", rekao je Džikić.

Trener Budućnosti još jednom je potencirao da ni u velikoj pobjedi nije potpuno zadovoljan.

"Zadovoljan sam pobjedom, ali detaljima na kojima se mnogo radi sa nekim od igrača - nisam. Neću to prihvatim, neću da se zaustavim, nastaviću da ih guram naprijed", rekao je Džikić.

A na konstataciju da Budućnosti, vjerovatno, još samo jedna pobjeda treba za plasman u drugu fazu, samo se nasmijao...

"Nemojte o tome. Gledam kako da odem u Ljubljanu, na meč sa Olimpijom, bez dvojice igrača... Nije to problem na utakmici,njihov izostanak će da se odrazi i na treninge, to je domino efekat...", upozorio je Džikić.

Petar Popović igra, kako je objasnio Džikić, povrijeđen i na svoju odgovornost. Bek Budućnosti je, i pored toga, imao značajnu ulogu u večerašnjoj pobjedi.

"Veoma smo srećni nakon važne pobjede. Zaokružili smo jednu mini-seriju kod kuće. Mnogo nam znači ova pobjeda zbog sampouzdanja, ali ne smijemo da poletimo. Svaka naredna utakmica nam je važnija od onih koje su prošle. Slijedi gostovanje Olimpiji, koja je mnogo jača nego prošlih sezona.Sjutra da se odmorimo, a od petka da se spremamo i da idemo na pobjedu i u Ljubljani", rekao je Popović.

Bonus video: