Džikić: Pokazali smo da smo evroligaški tim - Vijesti.me
TRENER BUDUĆNOSTI ZADOVOLJAN NAČINOM NA KOJI JE SAVLADAN ZADAR

Džikić: Pokazali smo da smo evroligaški tim

"Ovaj Zadar je nedavno deklasirao Cibonu u Zagrebu, dobio je i Partizan u Beogradu, a to nije najlakša stvar na svijetu. Ima publiku koja na minus 20 pjeva... Nije ovdje lako", rekao je Džikić

Budućnost - Makabi Aleksandar Džikić
Budućnost - Makabi Aleksandar Džikić (Foto: Filip Roganović)

Budućnost Voli je deklasirala Zadar (89:69), a trener "plavih" Aleksandar Džikić podvukao koliko je ovaj meč bio bitan poslije velike pobjede nad CSKA u Evroligi.

"Zadovoljan sam što poslije iznenađujuće pobjede u Evroligi nismo došli u Zadar da otaljamo posao, već da radimo i radili smo da bismo pobijedili. Pobijedili smo zato što smo bolji, i to je svima jasno, ali smo bili oprezni pred ovu utakmicu. Jer, ovaj Zadar je nedavno ultradominantno "oduvao" Cibonu u Zagrebu, dobio je i Partizan u Beogradu, a to nije najlakša stvar na svijetu. Ima publiku koja na minus 20 pjeva pjesmu: "Bilo bi mi lako da te ne volim"..., to ne može da se kupi. Nije ovdje lako igrati, a i znam dobro kako radi trener Zadra Ante Nazor i koliko je bitan kontinuitet", rekao je Džikić i nastavio:

"Ali, mi smo evroligaški tim i to smo pokazali. Bili je dobrih stvari, bilo je i onih manje dobrih, ali generalno sam zadovoljan načinom na koji smo pobijedili. Šut nas služi solidno, a raduje me i što smo bitno spustili procente šuta Zadra", istakao je Džikić.