Džikić: Uradili smo sve da odemo u Istanbul; Popović: Ponosni smo

"Da smo bili malo skoncentrisaniji, da smo pogađali bolje bacanja, a promašivali su ih momci koji to obično ne rade, možda bi bilo drugačije. Oni su pokazali jak individualni kvalitet, a to što su imali veliki respekt prema nama, maksimalan fokus i energiju, pokazuje i da smo mi radili dobre stvari i kakva smo mi ekipa“, rekao je Džikić
75 pregleda 5 komentar(a)
budućnost darušafaka, Foto: Filip Roganović
budućnost darušafaka, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 09.03.2018. 20:49h

Trener Budućnost Volija Aleksandar Džikić kazao je nakon eliminacije iz Evrokupa da je ponosan na svoj tim, koji je "na najbolji način predstavio klub, grad i državu".

"Nismo se obrukali, a imali smo mnogo jake rivale. Možda će sve četiri ekipe sa kojima smo se sastali igrati u polufinalu, a za tri sam ubijeđen. Da smo bili malo skoncentrisaniji, da smo pogađali bolje bacanja, a promašivali su ih momci koji to obično ne rade, možda bi bilo drugačije. Oni su pokazali jak individualni kvalitet, a to što su imali veliki respekt prema nama, maksimalan fokus i energiju, pokazuje i da smo mi radili dobre stvari i kakva smo mi ekipa“, rekao je Džikić.

Budućnost je poražena od Darušafake 2-0 u seriji - u Istanbulu je bilo 57:54, u Podgorici večeras 78:71.

„Promašili smo zicere, bacanja, ničije lopte su išle u njihove ruke, a ne naše... To su stvari zbog kojih ne možeš da se ljutiš. Možda smo mogli pametnije, ali... Mislim da smo dobro postavili utakmicu, morali smo da igramo sa nižom petorkom, nije bilo ni Lendrija. Međutim, bili smo ravnopravni u prvoj utakmici, sada smo izgubili sedam razlike, govori to nešto... Mi smo dali sve da ponovo odemo u Istanbul, nismo uspjeli, ali ovo je uspjeh. Volio bih da smo dobili Darušafaku, ali pitanje je šta je tu realno. Nas sada čeka meč u ponedjeljak...“, kazao je Džikić, napominjući da je u pripremi mečeva sa Darušafakom imao problem:

"Nama svaki FIBA prozor uzme mnogo, mi ne treniramo, mi pravimo pauze. Ne znam za druge i ne zanimaju me, ali kod nas je tako".

I Petar Popović je naglasio da Budućnost može da bude ponosna na igre u Evrokupu.

" Nije lako poslije poraza, ali ponosni smo na sve što smo uradili. Pokazali smo da možemo da igramo sa svima i to može da bude motiv za dalje. Dali smo sve od sebe, a da li smo mogli pametnije – vjerovatno jesmo. Kada smo vidjeli da možemo sa njima, promašili smo neke zicere i slobodna bacanja. Idemo dalje, čeka nas ponedjeljak i FMP, to je utakmica koju moramo da dobijemo, a onda mirne glave da se spremamo za polufinale i mečeve sa Cedevitom", kazao je bek Budućnosti.

Bonus video: