Džikićev šou nakon velike pobjede: Izborili smo opstanak u ABA ligi i to je najvažnije

"Izborili smo opstanak u ABA ligi, mislim da matematički ne možemo da ispadnemo, a plasirali smo se u drugu fazu Evrokupa. Dakle, sezona je uspješna", kazao je Džikić
6 komentar(a)
KK Budućnost, Foto: Filip Roganović
KK Budućnost, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 27.12.2017. 20:57h

Aleksandar Džikić, trener Budućnost Volija, kazao je nakon plasmana među 16 najboljih ekipa u Evrokupu, da se sezona već može smatrati uspješnom.

Objasnio je to na prepoznatljiv način.

"Izborili smo opstanak u ABA ligi, mislim da matematički ne možemo da ispadnemo, a plasirali smo se u drugu fazu Evrokupa. Dakle, sezona je uspješna", kazao je Džikić.

Budućnost je večeras savladala Litkabelis 76:62 u posljednjem meču grupe B prve runde evropskog takmičenja.

"Očekivali smo ovakvu utakmicu. Vezali smo pet dobrih treninga, i to se vidjelo i protiv Igokee u prošlom meču, i večeras. Mislim da će nas držati još neko vrijeme", kazao je Džikić.

Trener „plavih“ je istakao da se na posljednjem treningu pred Litkabelis „vidjelo da su momci baš imali fokus“.

"Bili su „unutra“ posljednja tri dana, što je dobro, jer je ovo bila utakmica za prolaz, što znači da su se solidno spremili za stres u nokaut fazi".

Za Budućnost je velika stvar što će igrati u drugoj fazi, kazao je Džikić.

"Od boljih učiš. Kada igraš sa Bajernom na jednu loptu, onda dođeš kući i kažeš - mogu ja to. Izborili smo plasman iz jake grupe, da znate koliko je Hapoel uložio novca, prevrnuli biste se sa stolica. Sigurno da će neko da nas 'pokida' u tom drugom krugu, ali šta ima veze. Opstali smo u ABA ligi i to je najvažnije", ponovio je Džikić.

Bonus video: