Džordžija bila najbrža i dovela Đurišića

Uzbuđeni smo što smo uspjeli da ga dovedemo u naše redove. Biće veoma važan igrač za nas sljedeće sezone. On je sjajan strijelac sa dobrim osećajem za igru – rekao je trener Džordžije Mark Foks
0 komentar(a)
Nemanja Đurišić, Foto: FIBAEUROPE.COM
Nemanja Đurišić, Foto: FIBAEUROPE.COM
Ažurirano: 18.04.2011. 14:38h

Devetnaestogodišnji Nemanja Đurišić, nekadašnja nada Budućnosti i juniorski reprezentativac Crne Gore, imao je sjajnu sezonu u ekipi srednje škole Južni Kent, gdje su igračku karijeru počeli legendarni Ajzeja Tomas i Endrju Bleč, sadašnji član Vašingtona.

Prosječno je postizao 20,1 poen po meču uz 10,3 skoka, zbog čega je zapao za oko mnogim univerzitetskim ekipama.

U svojim redovima su ga željeli Arizona, Istočna Karolina, Kanzas, ali su najbrži i najkontretniji bili sa Džodžija univerzitet, sa kojim je Đurišić potpisao ugovor.

Američki mediji imaju samo riječi hvale za njega, a pišu da ima veliko međunarodno iskustvo igrajući za mlađe reprezentativne selekcije Crne Gore.

- Osećaj je zaista sjajan što sam ovo uradio. Nakon svega rad i sve što sam prošao kroz posljednje dvije godine su se isplatili. Uzbuđen sam zbog dolaska na Univerzitet Džordžija - rekao je Đurišić za američke medije.

Đurišić je već završio srednju školu, igraće na “Ol-star” utakmici u Vašingtonu, a zatim ide kući da se u Crnoj Gori odmori mjesec dana pred naredne obaveze koje ga očekuju.

Želi da vidi roditelje, rodbinu i prijatelje, da se malo opusti, a potom u junu da se vrati u Ameriku.

- Uzbuđeni smo što smo uspjeli da ga dovedemo u naše redove. Biće veoma važan igrač za nas sljedeće sezone. On je sjajan strijelac sa dobrim osećajem za igru – rekao je trener Mark Foks u saopštenju koje je objavio Univerzitet.

I poznatama američka TV stanica ESPN se bavila sjajnim igrama Đurišića i njegovim prelaskom u redove košarkaške sekcije Univerziteta Džodžija.

Adam Finkelštajn, koordinator na ESPN-u za igrače koji igraju u srednjim školama i univerzitetima, bio je pun riječi hvale za mladog Podgoričanina.

- On je vešt u igri u reketu, ali i na spoljnim pozicijama. Pravi je prototip savremenog igrača, može da igra na više pozicija u timu. Fizički je sjajno građen, ima sjajan osjećaj za igru i idealan je za sve moguće varijante igre u napadu – istakao je Finkelštajn.

Đurišić je postao prvi od četiri pojačanja Džordžije za narednu sezone.

Osim njega ugovor su potpisali Kentavius Kaldvel Pope, bek Grinvila, krilo Tim Dikson (Kolumbus) i Džon Florveus, centar iz Fort Majersa sa Floride.

Bonus video: