Ekonomija i UDG u finalu

U finalu Luštica Bay studentske lige Crne Gore u košarci igraće ekipe Univerziteta Donja Gorica i Ekonomskog fakulteta
0 komentar(a)
LUŠTICA BAY STUDENTSKA LIGA, Foto: Boris Brnović
LUŠTICA BAY STUDENTSKA LIGA, Foto: Boris Brnović
Ažurirano: 13.04.2014. 21:48h

U finalu Luštica Bay studentske lige Crne Gore u košarci igraće ekipe Univerziteta Donja Gorica i Ekonomskog fakulteta. Ekonomisti su u polufinalu ubjedljivo bili bolji od ekipe Elektrotehničkog fakulteta, dok je ekipa UDG-a napravila ogromno iznenađenje i eliminisala favorizovanu ekipu Univerziteta Mediteran, koja je branila titulu i bila superiorna u grupnoj fazi.

Ekonomisti i studenti Univerziteta Donja Gorica bili su rivali u posljednjem kolu grupne faze, a slavilla je ekipa Ekonomskog fakulteta za pobjedu u grupi B. Univerzitet DonjaGorica je plasmanom u finale već ostvario najveći uspjeh u dosadašnjim učešćima u košarkaškim takmičenja. Prošle godine završili su na četvrtom mjestu, nakon poraza u polufinalu od Mašinskog fakulteta i meču za bronzu upravo od Ekonomista, koji će im ove godine biti rival za titulu.

Ekonomisti su najuspješnija ekipa u košarkaškim takmičenjima, nakon tri uzastopne titule prošle godine su se morali zadovoljiti bronzanim odličjem.

Sala Gimnazije “Slobodan Škerović”. Sudije: Nikica Popović i Pavle Šutulović. Gledalaca: 200.

Univerzitet Mediteran – UDG 33:39(16:14)

Univerzitet Mediteran: Vukčević 2, Šćepanović 10, Lalić, Gogić 12, Knežević 2, Kusovac 7, Babić.

UDG: Šundić, Vuković 15, Nikolić 8, Đekić 3, Stijepović, Čiča, Mirotić 4, Gluščević 2, Stanković, Jašović 5, Mikavica, Rakočević 2.

Ekonomski fakultet – Elektrotehnički fakultet 54:35(17:19)

Ekonomski fakultet: Božović, Bulatović 7, Draganić, Janković, Mijatović 6, Misinezović 7, Gagović 3, Nikolić 4, Sekulić, Đuranović 4, Petrović 6, Đukić 17.

Elektrotehnički fakultet: Đordan 8, Brajković, Vukčević, Zindović, Filipović, Grbović 8, Džaković 12, Popović 3, Leković 4.

Bonus video: