Erste banka generalni sponzor Prve muške crnogorske lige

Cilj Erste banke nije puko pokrivanje troškova, nego želja da podrži napore KSCG u oblikovanju talenata i razvoju novih generacija košarkaša - kazala Dragana Crvenica, portparol Erste banke
198 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.10.2011. 14:26h

Erste banka je novi generalni sponzor Prve muške crnogorske lige, koja će od sezona koja startuje narednog vikenda nositi naziv Erste košarkaška liga.

Ugovor, koji je važi godinu dana, potpisali su Dragana Crvenica, portparol Erste banke, I petar Popović, generalni sekretar crnogorske kuće košarke.

"Erste banka kao odgovorna kompanija svjesna je obaveze da podržava društvene aktivnosti i van svog redovnog bankarskog posla. Na taj način želimo da pokažemo da je naša misija mnogo šira od naše osnovne djelatnosti i doprinesemo razvoju sveukupne zajednice. Podrška sportskim aktivnostima i razvoj sportskog duha je dio toga. Mi smo ove godine partneri sa KS Crne Gore kao generalni sponzor najboljeg košarkaškog klupskog takmičenja u državi. Cilj Erste banke nije puko pokrivanje troškova, nego želja da podrži napore KSCG u oblikovanju talenata i razvoju novih generacija košarkaša", kazala je Crvenica.

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Crne Gore Petar Popović istakao je da Prva crnogorska liga sa deset, odnosno 11 klubova ima stabilan sistem takmičenja.

"Njeni najbolji klubovi uspješno predstavljaju Crnu Goru u regionalnim takmičenjima. Oni su dokaz da se ozbiljno radi na jačanju klubova. Tu ozbiljnost su preopoznali i naši partneri sa kojima smo potpisali sponzorski ugovor. Da se ozbiljno razmišlja o košarkaškom sjutra najbolje govori činjenica da preko 160 ekipa učestvuje u ligi mladih, takmičeći se u četiri kategorije, u tri regije, po liga sistemu. Uz seniorske utakmice, u Prvoj A i B muškoj i Prvoj ženskoj ligi, nedjeljno se na teritoroiji Crne Gore odigra oko 100 utakmica", objasnio je Popović.

Takmičenje u Erste košarkaškoj ligi počinje u subotu, a parovi prvog kola su: Mogren - Podgorica, Ulcinj - Teodo, Mornar - Sutjeska, Jedinstvo - Lovćen i Danilovgrad - ABS Primorje.

Bonus video: