Erste liga kreće 28. oktobra, Budućnost i Mornar od Super lige

223 pregleda 0 komentar(a)
Direktorijum Erste lige, Foto: KSCG
Direktorijum Erste lige, Foto: KSCG
Ažurirano: 12.10.2017. 21:07h

Nova sezona u Erste ligi počinje 28/29. oktobra, odlučeno je na Direktorijum klubova Erste crnogorske lige u prostorijama Košarkaškog saveza Crne Gore.

Obavljen je žrijeb takmičarskih brojeva za novu sezonu, pa će se u prvom kolu sastati Teodo - Jedinstvo 1950, Studentski centar - Primorje 1945, Ulcinj - Ibar, Sutjeska - Lovćen 1947, dok je Danilovgrad slobodan na startu.

Po završetku ligaškog dijela takmičenja (18 kola), četiri prvoplasirane ekipe izboriće plasman u Super ligu u kojoj će se priključiti ABA ligaši, Budućnost Voli i Mornar.

U Super ligi će se igrati 10 kola, nakon čega će četiri najboljeplasirane ekipe u plej-of za prvaka.

Polufinale će se igrati na dvije, dok će se finale igrati na tri dobijene utakmice.

Prvak Crne Gore stiče pravo igranja u Prvoj ABA ligi, a eventualno drugo mjesto u ABA ligi izboriće najboljeplasirana ekipa iz Super lige.

Preostalih pet ekipa iz ligaškog dijela, takmičenje nastavljaju u plej-aut ligi, koja će se igrati uporedo sa Super ligom.

Prvak Prve B lige ulazi direktno u Prvu A ligu za sezonu 2018/19, a najslabijeplasirana ekipa iz Prve A lige igraće dvije baraž utakmice sa drugoplasiranom ekipom iz I B MCKL za popunu Erste lige za sezonu 2018/19.

Voljom žrijeba je odlučeno da se u prvom kolu Prve B lige sastanu MNE Team - Rudar, Zeta - Mogren Basket i Podgorica - Stršljen. U Prvoj B ligi će se igrati po trokružnom bod sistemu.

Kako se navodi u saopštenju, sastanku su prisustvovali predstavnici svih 11 klubova koji će se takmičiti u sezoni 2017/2018, kao i generalni sekretar KSCG Petar Popović, direktor lige Danilo Mitrović i komesar lige Miomir M. Mugoša.

Bonus video: