Evroliga: Još četiri vize za četvrtfinale

Najneizvjesnije je u grupi G, gdje je Panatinaikos siguran. Uniks i Fenerbahče nadaju se četvrtfinalu, dok je Emporio Armani u bezizlaznoj situaciji.
0 komentar(a)
Dušan Ivković, Foto: Reuters
Dušan Ivković, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.02.2012. 09:28h

Pred posljednje kolo Top 16 faze Evrolige, poznata su četiri putnika u četvrtfinale (CSKA Moskva, Panatinaikos, Barselona i Makabi), a samo čudo treba da se desi da im se ne pridruži Montepaski.

Naime, italijanski šampion bio bi eliminisan ako od Reala na svom terenu izgubi sa više od 19 razlike. Sa druge strane, Madriđanima ni pobjeda u Sijeni ne znači plasman među osam. Moraće da imaju i pomoć od Unikahe, koja treba da dobije Bilbao.

Baskijci su bolji u međusobnom skoru sa Realom i slavlje u Malagi ga vodi do istorijskog uspjeha.

U grupi E o putniku u četvrtfinale odlučuju Olimpijakos i Galatasaraj. S obzirom na to da je turski klub dobio u prvom meču minimalno (78:77), ekipi Dušana Ivkovića trijumf od dva i više poena znači plasman u eliminacionu fazu.

Najneizvjesnije je u grupi G, gdje je Panatinaikos siguran. Uniks i Fenerbahče nadaju se četvrtfinalu, dok je Emporio Armani u bezizlaznoj situaciji.

Ruse pobjeda nad prvakom Evrope vodi dalje, a u slučaju poraza moraće da čekaju ishod meča u Milanu. Tada je potrebno da Emporio Armani dobije Fenerbahče, jer je Uniks bolji međusobno od Italijana.

Fenerbahče se nada slavlju u Italiji, ali i Panatinaikosa u Kazanju. Samo u toj varijanti ide dalje. Ekipi Serđa Skariola ni dva boda nad turskim šampion ne znače ništa, jer ima pobjedu manje od Uniksa, a i slabiji je u međusobno skoru.

Srijeda

Grupa G

Uniks - Panatinaikos (18.30)

Emporio Armani - Fenerbahče (18.30)

Grupa H

Žalgiris - Kantu (18.45)

Barselona - Makabi (20.45)

Četvrtak

Grupa E

Anadolu Efes - CSKA Moskva (18.45)

Olimpijakos - Galatasaraj (20.45)

Grupa F

Unikaha - Bilbao (20.45)

Montepaski - Real (20.45)

Bonus video: