Evroliga kaznila Partizan sa 6.000 eura

Sudije su u zapisniku zabilježile da su na parket ubačena dva upaljača, kao i da je u četvrtoj četvrtini jedan laser uperen u lice igrača CSKA.
276 pregleda 0 komentar(a)
Evroliga, Foto: Euroleague
Evroliga, Foto: Euroleague
Ažurirano: 24.10.2012. 13:11h

Disciplinski sudija Evrolige kaznio je košarkaški klub Partizan sa 6.000 eura zbog incidenata na utakmici sa CSKA iz Moskve, saopšteno je danas na sajtu crno-bijelih.

Sudije su u zapisniku zabilježile da su na parket ubačena dva upaljača, kao i da je u četvrtoj četvrtini jedan laser uperen u lice igrača CSKA.

"Ubacivanje predmeta na teren koji ne izazivaju ozbiljne posljedice kao i korišćenje lasera se smatraju manjim prekršajima, ali s obzirom da je klub i ranijih sezona kažnjavan zbog istih ili sličnih prekršaja, dešavanja sa prethodne utakmice Evrolige u hali Pionir se smatraju ozbiljnim prekršajima", navodi se u saopštenju Partizana.

Iz Evrolige upozoravaju da će svaki sljedeći sličan incident biti strožije kažnjen.

"U prethodnoj sezoni naš klub je bio najviše puta kažnjen u Euroligi i svaki naredni i najmanji prekršaj biće najstrožije kažnjen i organizaciono i finansijski. Molimo našu vjernu publiku, naše navijače, da uvijek podržavaju crno-bijele fer i sportski, da navijaju za svoj tim i uzdrže se od bilo kakvog ubacivanja predmeta na teren, korišćenja lasera i bilo kakvih sukoba, jer u suprotnom čine loše samo svom klubu".

Partizan je pod budnim okom Evrolige i svaki naredni i najmanji prekršaj će voditi kaznama i do 100.000 eura, a buduće utakmice mogle bi da budu organizovane bez publike ili 300 kilometara od matičnog grada.

"Ne smijemo dozvoliti da takmičenje Partizana u Evroligi bude dovedeno u pitanje. Želimo da i dalje utakmice crno-bijelih budu praznik košarke, slika najboljeg klupskog sportskog događaja u Srbiji koja će ponosno obići i Evropu i svijet. Apelujemo na našu vjernu publiku da bude pravi šesti igrač Partizana, neizostavni dio crno-bijelog tima", poručuje se u saopštenju crno-bijelih.

Bonus video: