Felton suspendovan zbog nelegalnog oružja

On je, pored NBA suspenzije, zaradio i 500 sati dobrovoljnog rada i novčanu kaznu od 5.000 dolara
55 pregleda 0 komentar(a)
Rejmond Felton, Foto: Isportsweb.com
Rejmond Felton, Foto: Isportsweb.com
Ažurirano: 08.08.2014. 20:48h

Rajmond Felton, novi plejmejkera Dalasa, suspendovan je od strane čelnika NBA lige zbog umješanosti u slučaj prodaje nelegalnog oružja u Njujorku.

"Pokazao sam jednu totalno pogrešnu procjenu i spreman sam da preuzmem odgovornost za to. Sada nastavljam dalje željan da u Dalasu počnem sve iz početka i da ostvarim pozitivan uticaj u klubu”, rekao je Felton.

Ovaj kriminalni slučaj odigrao se prošle godine, nakon što se Felton borio sa razvodom što je ostavilo velikog traga na njegovoj igri u dresu Niksa.

Felton je proglašen krivim 23. jula u Njujorku zbog posjedovanja vatrenog oružja, tačnije nelegalnog pištolja. On je na sudu priznao da je posjedovao polu-autmatski pištolj za koji nije imao validnu dozvolu.

Felton je obraćajući se sudu naveo da moli da izbjegne zatvorsku kaznu.

On je, pored NBA suspenzije, zaradio i 500 sati dobrovoljnog rada i novčanu kaznu od 5.000 dolara.

Felton neće ići u zatvor, ali će morati da izvrši dobrovoljni rad u nekoj državi van Njujorka.

Mark Kjuban. vlasnik Dalasa, je izjavio da tim radi sa Feltonom kako bi mu pomogao da svoju kaznu odsluži u državi Teksas, u kojoj se, inače, nalaze Maveriksi.

Dalas je ovog ljeta angažovao Feltona kao dio trejda koji se dogodio 25. juna sa Niksima, u kojem je bilo uključeno ukupno šest igrača.

Trejd je obavljen dvije nedelje nakon što je Felton predao sudu molbu da odsluži kaznu van zatvora i na neki drugi način.

Felton je uhvaćen sa vatrenim oružjem dvije nedelje naon što mu je njegova tadašnja supruga dostavila papire za razvod braka u februaru ove godine.

Nedugo potom, policija ga je uhapsila.

Bonus video: