Svemoćni Larkin srušio i Real, Fener se uključio u borbu za plej-of, Asvel u krizi

Fenerbahče - Milano 73:64, Žalgiris - Alba 104:80
3761 pregleda 0 komentar(a)
Larkin u duelu sa Kampacom, Foto: Euroleague
Larkin u duelu sa Kampacom, Foto: Euroleague
Ažurirano: 24.01.2020. 22:46h

Efes je sve bliži mjestu broj jedan u regularnom dijelu sezone - tim iz Istanbula slavio je protiv Reala u Madridu 80:75 i sada ima 18 pobjeda, tri više od Reala, Barselone i CSKA.

Do prve pobjede u Madridu još od januara 2005. godine, Efes je vodio briljantni Šejn Larkin sa 32 poena, uz šut iz igre 10/14 (trojke 5/6).

Real je doživio treći vezani poraz u Evroligi.

Sedmica bez takmičarskih mečeva prijala je Fenerbahčeu - tim iz Istanbula savladao je večeras Olimpiju iz Milana 73:64 u 21. kolu Evrolige i potpuno se uključio u brobu za plej-of.

Prvo poluvrijeme proteklo je u dobroj igri Obradovićevog tima, pa je Fener nakon 20 minuta imao deset poena prednosti (41:31).

U nastavku je kao i u većini utakmica ove sezone Fener popustio, što su gosti iz Italije iskoristili i poenima Dela Valea na pet minuta do kraja prišli na minus dva (60:58). Kalinić je zatim pogodio trojku za pet poena prednosti, gosti smanjili u narednom napadu na tri poena, da bi Malkolm Tomas poenima iz igre tim iz Istanbula ponovo odveo na plus pet.

Do kraja meča turski vicešampion je održavao prednost i stigao do devete pobjede u Evroligi.

Najefikasniji kod Fenerbahčea bio je Luiđi Datome sa 14 poena. De Kolo je ubacio 12, a Kalinić, Slukas, Tomas i Veseli po 10. U igru nijesu ulazili Lovernj, Mahmutoglu i Dikson.

Kod gostiju Kaleb Tarčevski ubacio je 19 poena

Nakon večerašnjeg tijumfa Fenerbahče ima devet pobjeda i 12 poraza. Isti skor imaju Himki i Crvena zvezda i te ekipe dijele deveto mjesto i do kraja ćemo gledati veliku borbu za ulazak u plej-of.

Milano je sedmi sa skorom 10-11.

U narednom kolu dok Fenerbahče gostuje Albi, a Olimpija dočekuje Baskoniju.

Asvel Zvezdana Mitrovića izgubio je od Panatinaikosa od Atini 100:88. To je peti vezani poraz francuskog šampiona.

PAO su do pobjede vodili Džimer Frideti sa 22 poena, te Janis Papapetru sa 21.

U Asvelu najbolji Teo Maledon sa 19.

A košarkaši Žalgirisa odigrali su najbolji meč ove sezone. "Zelena šuma" je u "Žalgirio areni" deklasiralala Albu 104:80 i najavila bijeg sa dna tabele.

Pobjednik ovog meča praktično je bio poznat poslije prve četvrtine, koju je ekipa Šarunasa Jasikevičijusa riješila u svoju korist (23:9). Prednost je do poluvremena iznosila ogormnih 27 poena (54:27).

U nastavku je Alba zaigrala bolje u napadu, ali u odbrani nije imala rješenje za domaće, koji su na krilima navijača došli do sedme pobjede u Evroligi.

Kej Si Rivers sa 17 poena (5/7 trojke) bio je najefikasniji kod Žaligrisa. Ulanovas je ubacio 14, Lendejl i Hejs po 12, Jokubaitis 11, a Jankunas 10.

Kod Albe 15 poena ubacio je Noko, a Siva i Geidaritis po 12.

Žalgiris i Alba imaju po sedam pobjeda i 14 poraza, koliko i Zenit i Bajern Minhen i te ekipe nalaze se u donjem dijelu tabele.

U narednom kolu Žalgiris gostuje Asvelu, dok Alba dočekuje Fenerbahče

Bonus video: