Fener desetkovan stiže u Vitoriju, Žoc poručuje: Situacija nije dobra, ali ovo je prilika da ostvarimo nešto više

Ukoliko Fenerbahče bude slavio u Vitoriji, Obradović će stići do desete evropske titule
1922 pregleda 0 komentar(a)
Željko Obradović, Foto: Twitter
Željko Obradović, Foto: Twitter
Ažurirano: 14.05.2019. 12:37h

Košarkaši Fenerbahčea peti put uzastopno učestvovaće na fajnl-foru.

Domaćin ovogodišnje završnice je Vitorija, a turski gigant u Španiju stiže prilično oslabljen - Luiđi Datome i Žofri Lovernj su povrijeđeni i neće sigurno igrati, dok se stanje Nikole Kalinića i Jana Veselog svakodnevno procjenjuje. U ovom trenutku neizvjesno je da li će Srbin i Čeh biti spremni za igru.

O situaciji u ekipi govorio je trener, Željko Obradović:

Imamo četiri igrača koji nijesu uopšte trenirali. Lovernj sigurno ne igra, bez Datomea smo takođe, kao i bez Kalinića i Veselog. Niko od njih nije mogao da igra u turskoj ligi, i da je Fajnl-for sjutra, ne bi igrali. Situacija nije dobra, međutim ostatak tima može da igra i zadovoljni smo svima njima. Šta god da se desi igraćemo i nadmetaćemo se", rekao je Obradović u razgovoru za sajt Evrolige.

U polufinalu rival je Efes. Gradski derbi...

"Poznajemo se. Znamo njihove kvalitete, kako igraju i kako da ih pobijedimo, ali i oni znaju nas. Biće interesantna utakmica. Igraju jako dobro u napadu i imaju mnogo individualnih kvaliteta. Vole da dijele loptu i da igraju kao tim i neće biti lako zaustaviti ih. Već smo dobili Efes nekoliko puta i znamo kako da dobro odigramo protiv njih", analizirao je Obradović protivnika.

Žoc ima priliku da deseti put pokori Evropu. Bez povrijeđenih igrača posao će biti teži. Ali ne i nemoguć...

"Ne mislim o tome. Tim i klub su važniji. Uvijek mislim na taj način. Ovo je još jedna prilika da Fenerbahče ostvari nešto važno i ništa više", iskren je Obradović.

Željko Obradović je na klupu Fenerbahčea sjeo 2013. godine. Od njegovog dolaska tim iz Istanbula redovan je učesnik završnice Evrolige, a 2017. su osvojili titulu.

Fajnl-for je na programu od 17. do 19. maja. U drugom polufinalu igraju CSKA i Real Madrid.

Bonus video: