Fijasko Lejkersa: Medžik u suzama podnio ostavku pred novinarima, očekuje se još otkaza

Upravo dovođenje LeBrona u La La land je vjerovatno najbolja, mnogi će reći i jedina dobra stvar koju je Medžik odradio kao predsjednik košarkaških operacija
3253 pregleda 4 komentar(a)
Medžik Džonson, Foto: Reuters
Medžik Džonson, Foto: Reuters

Predsjednik košarkaških operacija Los Anđeles Lejkersa Irvin Medžik Džonson šokirao je američku javnost podnošenjem ostavke na tu funkciju.

Medžik je svoju odluku upravo prvo saopštio medijima i posebno je naglasio da o tome nije obavjestio vlasnicu franšize Džini Bas.

“Mislim da mi je bio zabavniji posao da budem “veliki brat“ i ambasador. Džini ne zna da sam ja sada ovdje, pred vama. Neko će to morati da je obavjesti, ja ne mogu da je pogledam u lice i kažem to“, rekao je kroz suze Džonson.

Legenda jedne od najvećih franšiza u NBA je preuzeo operacije 2017. godine, ali se često moglo čuti, da nije baš usresređen na posao.

Džonson nikada nije bio potpuno posvećen onome što treba da radi. Često je putovao i bio daleko od tima, a u kancelariji je provodio malo vremena. Nije se bavio skautingom igrača. Vođenje NBA tima zahtjeva nevjerovatnu posvećenost, utrošeno vrijeme i energiju, napisao je na svom Tviter profilu jedan od najboljih insajderskih NBA novinara Adrijan Vojnarovski.

On je napomenuo da Džonson nije bio u dobrim odnosima sa Lukom Voltonom trenerom Lejkersa, kao i da je još u subotu najvjerovatnije o svojoj odluci obavjestio LeBrona Džejmsa.

Upravo dovođenje LeBrona u La La land je vjerovatno najbolja, mnogi će reći i jedina dobra stvar koju je Medžik odradio kao predsjednik košarkaških operacija.

Sve prije i poslije toga je potpuni fijasko.

Prvo je garantovao D' Anđelu Raselu da je on i dalje prvi plej Lejkersa, da bi ga potom trejdovao i draftovao Lonzo Bola, samim tim i njegovog oca Lavara kojoj zbog svojih pompeznih izjava samo unosio nemir u svlačionicu Lejkersa.

Rasel je u međuvremnu postao All star igrač i poveo je Bruklin Netse u doigravanje, prvi put od 2012. godine, dok je Bol kasnije bio dio pokušaja trejda i dovođenja Entonija Dejvisa.

Upravo je Entoni Dejvis možda i najveći fijasko Džonsona, jer su procurjele informacije da je zajedno sa LeBronom probao da trjeduje sve mlade igrače kako bi potpisao All Star centra Nju Orleansa.

Stručni štab Lejkersa može da očekuje otkaze po završetku posljednje utakmice sezone. Medžik podnosi ostavku u javnosti, kaže da je uplašen suočavanja sa vlasnicom. Kakva sramotna epizoda za tu veličanstvenu franšizu“, napisao je Vojnarovski.

Bonus video: