Finale u znaku asova: Larkin i Micić protiv De Koloa i Rodrigesa

Finale je u nedjelju od 20 i 30
648 pregleda 0 komentar(a)
Larkin, Ataman, Itudis i De Kolo
Larkin, Ataman, Itudis i De Kolo

U Vitoriji se sjutra od 20 i 30 igra finale, a za trofej će se boriti debitant Efes i CSKA Moskva.

Efes je sinoć ubjedljivo pobijedio Fenerbahče 91:72 i prvi put u istoriji plasirao se u finale. Šejn Larkin je odigrao spektakularnu utakmicu, ubacio 30 poena, uz po sedam skokova i asistencija.

"Pobijedili smo Fenerbahče, sa najboljim trenerom u Evropi. Obradović i Fener su u Evropi ono što su San Antonio i Popovič u NBA. Ali, mi smo kao Golden stejt, a sada igramo sa timom koji je kao Milvoki... U svakom slučaju, cijele sezone želimo da igramo zabavnu košarku, a u polufinalu smo odigrali najbolju utakmicu. Pokušaćmo i u finalu da igramo tako, da budemo atraktivni, da pružimo spektakl ljubiteljima košarke i da idemo na pobjedu", kazao je trener Efesa Ergin Ataman.

Larkin i Vasilije Micić biće aduti Efesa protiv iskusnog moskovskog sastava, ekipe koja ima najjaču odbranu u ligi, te dvojicu prekaljenih asova – Nanda de Koloa i Serhija Rodrigesa.

"Borili smo se cijele sezone, imali uspone i padove, ali držali smo se zajedno. Ušli smo u trenerov sistem, uživamo na terenu, vjerujem da možemo da osvojimo titulu", rekao je Amerikanac.

CSKA je sinoć nakon preokreta i u uzbudljivom finišu pobijedila Real, branioca trofeja, rezultatom 95:90.

"Veoma smo ponosni što smo u finalu, na sjajan način smo pobkijedili Real, nakon velikog preoklreta. Imamo ogromno poštovanje prema Efesu, timu koji igra sjajnu košarku, ali mi smo spremni", kazao je trener Dimitris Itudis.

"Ovdje smo zbog velike pobjede nad Realom, u kojoj smo pokazali karakter, šampionski mentalitet. Imamo velikog rivala, Efes je sjajan tim, a za nas je najvažnije da budemo fokusirani svih 40 minuta i da im ne dozvolimo da uđu u ritam", naglasio je Nando de Kolo.

Finale se igra sjutra od 20 i 30.

Bonus video: