Finci uručili juniorima kartu za B diviziju

Drugi put u šest dana, Skandinavci su bili nepremostiva prepreka za izabranike Boška Radovića, o čijoj nemoći dovoljno govori podatak da su posljednji put vodili u 4. minutu (7:5)
8 komentar(a)
Marko Grković, Foto: FIBA Europe
Marko Grković, Foto: FIBA Europe
Ažurirano: 02.08.2015. 15:54h

Crnogorska košarka tone sve dublje - mladoj reprezentaciji su se u B diviziji priključili juniori, koji su u meču za 13. mjesto na Evropskom prvenstvu u Volosu izgubili od Finske sa 68:64.

Drugi put u šest dana, Skandinavci su bili nepremostiva prepreka za izabranike Boška Radovića, o čijoj nemoći dovoljno govori podatak da su posljednji put vodili u 4. minutu (7:5).

Finci su već do isteka prve četvrtine stekli dvocifrenu prednost (20:10), u drugoj dionici stigli do plus 18 (31:13), ali se tračak nade pojavio u finišu trećeg kvartala, kada je FIlip Bakić upisao svoj 25. poen za 45:49.

Nažalost, bliže se nije moglo prići, pa će generacija 1998. narednog ljeta tražiti priliku za ekspresan povratak u elitu.

Ako je za utjehu, pet igrača u ovom Radovićevom timu je 1998. godište, uključujući kapitena Ognjena Čarapića (bio nedovoljno oporavljen) i najboljeg košarkaša Crne Gore na EP u Grčkoj, Miloša Popovića, koji zbog povrede nije igrao posljednja tri meča.

Bakić je bio najefikasniji sa 25 poena, a dvocifren učinak je imao još samo Todor Radonjić (11). Fince je predvodio Edon Makshuni sa 19 koševa.

Ispadanje juniora iz A divizije je još jedan u nizu udaraca za crnogorsku košarku, pošto seniora neće biti na Evropskom prvenstvu, na kojem će Podgoričanin Nikola Mirotić nastupiti u dresu Španije.

U elitnom rangu su od svih mlađih kategorija (muških i ženskih) samo kadeti, koji će 6. avgusta u Kaunasu početi nastup na Evropskom prvenstvu.

Rivali u grupi D su Letonija, Francuska i Hrvatska, a u B diviziju ispadaju tri ekipe. Ako i oni krenu putem juniora, biće jasno da je kucnuo posljednji čas za promjene. Jer, ovako više ne ide...

Bonus video: