Francuz brani Francuza: Najlakše je uperiti prst na stranca

Gober se našao na stubu srama i zbog toga što je, bahato, samo dva dana ranije, rukama dodirovao mikrofone i mobilne telefone novinara
2758 pregleda 0 komentar(a)
Furnije i Gober u dresu francuske selekcije, Foto: AP
Furnije i Gober u dresu francuske selekcije, Foto: AP

Rudi Gober je bio "nulti pacijent" u NBA ligi - francuski centar je prvi zaraženi igrač koronavirusom, odnosno prvi čije je ime objavljeno.

Nakon toga uslijedio je i prekid takmičenja.

Gober se našao na stubu srama i zbog toga što je, bahato, samo dva dana ranije, rukama dodirovao mikrofone i mobilne telefone novinara.

U njegovu zaštitu stao je Evan Furnije iz Orlanda.

"On je postao lice virusa u NBA, boli me to. Ponašanje ljudi i novinara je sramno. Ne razumijem otkrivanje imena zaraženih. Kao da je 'pijaca' koronavirusa - ko ima, ko nema... Bilo je nepodnošljivo. Možete da kažete da je neko bolestan a da ga ne imenujete. Nedavno su Lejkersi i Filadelfija imali slučajeve, a ni ne znamo ko je u pitanju. Tako se iskazuje poštovanje", rekao je Furnije za "L'Ekip".

Goberov zemljak ima i opravdanje za njegovo ponašanje na pres konferenciji...

"Lakše je svaliti krivicu na stranca. On je Evropljanin, tako da je sigurno on doneo virus, je li to logika? Mi ništa o tome ne znamo. Ko kaže da njega Donovan Mičel nije zarazio? Ovakvo ponašanje je nezdravo, a ne pomaže ni ono što govori Donald Tramp. Šala sa mikrofonima je bila šala i niko nije shvatao u tom trenutku težinu toga. Lako je uperiti prstom. Mogao sam i ja da budem taj koji se tako našalio", kazao je Furnije.

Bonus video: