Golden Stejt na krilima Karija i Grina do preokreta protiv Portlanda: Blejzersima malo i +17

Lilard je na samom kraju meča probao da trojkom meč odvede u produžetke, ali mu je živu loptu ukrao Andre Igudala
997 pregleda 0 komentar(a)
Drejmon Grin "u elementu", Foto: Reuters
Drejmon Grin "u elementu", Foto: Reuters

Golden Stejt Voriorsi uspjeli su da povedu sa 2:0 u finalu Zapadne konferencije NBA liga, pobjedivši Portland Treil Blejzerse sa 114:111.

Gosti iz Oregona su imali čak 17 poena prednosti u prvom poluvremenu, na početku treće četvrtine 16 poena prednosti, ali to očigledno nije bilo dovoljno.

Voriorsi nošeni prije svih svestranim Drejmonom Grinom, kao i Stef Karijem uspjeli su da prekrenu, i spriječe eventualni brejk, prije nego što se serija preseli u Portland.

Grin je meč završio sa 16 poena, 10 skokova, 7 asistencija i čak 5 blokada, Kari je ubacio 37 poena (11 od 22) i imao po 8 skokova i asistencija.

"Naše iskustvo je došlo do izražaja večeras. Imali smo toliko igrača koji jednostavno nisu htjeli da odustani i da se predaju", kazao je Grin nakon meča.

"Već smo bili u ovakvim situacijama. Gubili smo osam razlike, četiri minuta prije kraja. I? Nastavili smo da igramo, kad smu toj brzini, onda osam poena je ništa. To stižemo za manje od minuta", kazao je Grin.

Portlandu nije pomogla ni činjenica da su ubacili 18 šuteva za tri poena.

Demijan Lilard je meč završio sa 23 poena i 10 asistencija, Si Džej Mekolum je imao poen manje, a Set Kari (rođeni brat Stefa Karija) je dao 16 poena i imao 4 ukradene lopte.

Lilard je na samom kraju meča probao da trojkom meč odvede u produžetke, ali mu je živu loptu ukrao Andre Igudala.

"Osjećam da su nam ukrali pobjedu, ali su je svakako zaslužili", kazao je Mekolum nakon meča.

Golden Stejt je i ovu utakmicu igrao bez povrijeđenog Kevina Durenta.

Serija se sada seli u Portland.

Bonus video: