Greg Popovič nije zabrinut: Imam dobru grupu igrača - Vijesti.me
SELEKTOR SAD NA STARTU PRIPREMA

Greg Popovič nije zabrinut: Imam dobru grupu igrača

Svjetsko prvenstvo se igra u Kini od 31. avgusta do 15. septembra, a SAD se u prvoj fazi sastaju u E grupi sa Turskom, Češkom i Japanom

Greg Popovič
Greg Popovič (Foto: AP)

Selektor košarkaške reprezentacije SAD Greg Popovič izjavio je da bez obzira na brojne otkaze NBA zvijezda očekuje dobar rezultat na Svjetskom prvenstvu u Kini.

Amerikanci su počeli pripreme na Univerzitetu Nevada u Las Vegasu nakon brojnih otkaza glavnih košarkaša, među kojima su Lebron Džejms, Džejms Harden, Si-Džej Mekalum, Entoni Dejvis, Demar Derozan…

„Nisam uopšte zabrinut. Zanimaju me samo igrači koji su tu. Imam dobru grupu i želim da je uigram što je bolje moguće“, rekao je Popovič za američke medije.

On je dodao da je Svjetsko prvenstvo, ako se ne računa NBA liga, najveće takmičenje.

„Naš cilj je da budemo bolji svakim danom i dođemo u formi u Kinu. Ima mnogo timova koji su dugo na okupu, dok mi nismo igrali nikad u ovom sastavu i zato moramo da vježbamo puno“, naveo je iskusni stručnjak.

Na spisku Popoviča su: Kajl Lauri (Toronto), Kris Midlton (Milvoki), Majls Tarner (Indijana), Kemba Voker (Boston), Kajl Kuzma (Lejkers), Bruk Lopez (Milvoki), Donovan Mičel (Juta), Džejson Tejtum (Boston), Džejlen Braun (Boston), Markus Smart (Boston), Tadeus Jang (Čikago), Pi-Džej Taker (Hjuston), Mejson Plamli (Denver), Bem Adebajo (Majami), Harison Barns (Sakramento), Diaron Foks (Sakramento) i Džo Heris (Bruklin).

Svjetsko prvenstvo se igra u Kini od 31. avgusta do 15. septembra, a SAD se u prvoj fazi sastaju u E grupi sa Turskom, Češkom i Japanom.


Vidi sve komentare