Harden, Lenard i Vestbruk u trci za MVP nagradu

Imena dobitnika biće proglašena 26. juna u direktnom prenosu na televizji TNT
1 komentar(a)
Rasel Vestbruk, Foto: Reuters
Rasel Vestbruk, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.05.2017. 09:41h

U noći između petka i subote objavljeni su finalisti u kategorijama za koje se u NBA dodjeljuju individualne nagrade.

U najužem izboru za najkvalitetnijeg igrača lige (MVP) našla su se trojica igrača iz Zapadne konferencije – plejmejker Oklahoma siti Rasel Vestbruk (uz prosjek od 31,6 poena, 10,4 asistencija, 10,7 skokova), koji je imao 42 tripl-dabla u sezoni i postavio NBA rekord star više od pola vijeka.

Zatim nekadašnji bek-šuter, a sada plejmejker Hjustona Džejms Harden, koji je svoj tim predvodio do trećeg najboljeg skora, a takođe je bio blizu tripl-dabl proseka u 82 meča regularnog toka sezone, a godinu je završio sa 22 tripl-dabla.

Najzad, za MVP-ja konkuriše i Kavaj Lenard (sa prosjekom od 25,5 poena, 5,8 uhvaćenih lopti i 3,5 asistencija), krilo San Antonija, koji se našao i u najužem izboru za najboljeg defanzivca lige.

Interesantno, u užem izboru nema Lebrona Džejmsa, iako u plej-ofu igra u sjajnoj formi. To je prvi put nakon punih osam godina da ga nema među tri preostala kandidata!

"Moj jedini posao je da budem MVP svojoj ekipi na svakom meču. Uvijek se zalažem za svoje saigrače, kako bismo zajedno pobjeđivali i osvojili prvenstvo. Ostalo prepuštam vama novinarima", rekao je najbolji košarkaš Klivlenda.

U konkurenciji za trenera godine ostali su Majk D'Entoni (Hjuston), Greg Popovič (San Antonio) i Erik Spolstra (Majami), ruki godine biće Malkom Brogdon (Milvoki), Džoel Embid (Filadelfija) ili Dario Šarić (Filadelfija), dok će titulu za najboljeg defanzivca ponijeti Rudi Gober (Juta), Drejmond Grin (Golden Stejt) ili Kavaj Lenard (San Antonio).

U opticaju za najboljeg šetog igrača ostali su Erik Gordon (Hjuston), Andre Igudala (Golden Stejt) i Lu Vilijams (Hjuston).

Konačno, u konkurenciji za Igrača koji je najviše napredovao su Nikola Jokić (Denver) i Janis Adetokumbo (Milvoki) i Rudi Gober (Juta).

Imena dobitnika biće proglašena 26. juna u direktnom prenosu na televizji TNT.

Bonus video: