Het-trik Indijane, finale Istoka nadohvat ruke

Pol Džordž je za 46 minuta i 23 sekunde ubacio 39 poena, 12 puta bio najviši pod obručima, bacao se na „ničije“ lopte i igrao fenomenalno u odbrani protiv Bredlija Bila
0 komentar(a)
Pol Džordž i Luis Skola, Foto: Reuters
Pol Džordž i Luis Skola, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.05.2014. 08:42h

Frenk Vogel nije imao kud, morao je da drži Pola Džordža gotovo čitav meč na terenu.

A kako i ne bi - prvi igrač Pejsersa je za 46 minuta i 23 sekunde ubacio 39 poena (rekord karijere u plej-ofu), 12 puta bio najviši pod obručima, bacao se na „ničije“ lopte i igrao fenomenalno u odbrani protiv Bredlija Bila.

I rezultat je stigao, pošto je Indijana treći put zaredom savladala Vašington (95:92) i povela 3:1 u polufinalu Istoka.

Džordž je odigrao svaku sekundu u posljednje tri četvrtine, a Vogel je priznao da je htio da ga povuče na klupu.

„Stalno sam pokušavao da ga odmorim, ali sam konstantno dobijao isti odgovor: Ne. Obično bih zanemario to što pričaju igrači, ali je uvijek pogađao važne šuteve“, naglasio je Vogel.

Dvocifren učinak su imali i Roj Hibert (17), Džordž Hil (15) i Dejvid Vest (14), što je pomoglo Indijani da „izbriše“ 19 koševa minusa sa starta trećeg kvartala.

Hibert, koji na prvoj utakmici sa „čarobnjacima“ nije imao ni pogodak ni skok, priznao je da ga je razdrmao neprijatan razgovor sa navijačem.

„Razbudio me je. Rekao mi je da djelujem umorno, govorio je mnogo ružnih riječi. Ja sam čovjek koji se boji boga, zato neću ponoviti sve što mi je rekao“, istakao je odlični centar.

U domaćem timu su šestorica igrača imala dvocifren učinak, a prednjačio je Bil sa 20 poena, mada u finišu nije mogao ništa da uradi protiv Džordža.

„Propustili smo veliku šansu“, jadao se bek Vašingtona, aludirajući na ogromnu prednost koja je ispuštena.

Peti meč serije igra se u petak u Indijanapolisu, a u istoriji NBA samo je osam timova ispustilo prednost od 3:1...

Bonus video: