Hobson napustio Bar poslije 25 dana

Amerikanac je potpisao 29. jula, ali je bilo jasno da postoji neki problem kada se nije pojavio na startu priprema
18647 pregleda 1 komentar(a)
Prije tamo, nego ovamo: Darington Hobson, Foto: KK Mornar
Prije tamo, nego ovamo: Darington Hobson, Foto: KK Mornar

Posljednja, osma akvizicija Mornara u ljetnjem prelaznom roku, nikada neće zaigrati za Barane. Naime, vicešampion Crne Gore i Darington Hobson su sporazumno raskinuli ugovor poslije manje od mjesec.

Nekadašnji igrač Memfis Grizlija i brojnih klubova u Evropi i Južnoj Americi potpisao je za Mornar 29. jula, a stigao je na preporuku legendarnog Lerija Brauna, koji mu je bio trener u posljednjem klubu, Torinu.

Bilo je, međutim, jasno da se nešto čudno dešava sa njim, jer je kasnio na početak priprema, što je tada pravdano razlozima tehničke prirode.

Naknadno je, ipak, došao, ali je veoma brzo dobio ispisnicu, pa će Barani tražiti novo rješenje na poziciji krila.

Prije njega, u tim Mihaila Pavićevića su se vratili Derik Nidam i Sead Šehović, stigao je i njihov saigrač iz crnogorske reprezentacije Milko Bjelica, narandžasti dres je opet obukao i Brendis Rejli-Ros, a novajlije su Mirza Begić, Damir Markota i najveća zvijezda. Džejkob Pulen.

Ako braća Pavićević pogode sa „trojkom” umjesto Hobsona, Mornar bi mogao da dogura jako daleko u ABA ligi i FIBA Ligi šampiona, u kojoj otvara sezonu 26. septembra u 2. kolu kvalifikacija.

Bonus video: