I poraz vodi u Francusku

"Ne želim da igračice u meč uđu sa velikim opterećenjem. Moramo da odigramo na nivou prethodnih duela, ukoliko ne računamo gostovanje Srbiji", objasnio Baletić
5 komentar(a)
Crna Gora - Poljska, Foto: Savo Prelević
Crna Gora - Poljska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.07.2012. 07:58h

Kao što se i očekivalo, Švajcarska je bila samo lak zalogaj za košarkašice Crne Gore.

Ubjedljiva pobjeda (69:39) bila je samo uvertira za večerašnji, odlučujući meč u kvalifikacijama za plasman na Evropsko prvenstvo naredne godine u Francuskoj.

"Crvene” gostuju Poljskoj i u slučaju trijumfa izvadiće vizu za drugo uzastopno veliko takmičenje.

Olakšavajuća okolnost za našu selekciju je i ta što bi i porazom do devet koševa razlike osigurale jedno od prva dva mjesta u grupi D.

Zapravo, ostalo bi im samo da u srijedu na Cetinju savladaju nedoraslu Estoniju, koja je još bez pobjede...

"Ne želim da igračice u meč uđu sa velikim opterećenjem. Moramo da odigramo na nivou prethodnih duela, ukoliko ne računamo gostovanje Srbiji. Imamo kvalitet da dođemo do rezultata koji nas vodi na Evropsko prvenstvo, ali iste ambicije imaju i Srbija i Poljska. Moramo biti veoma ozbiljni i maksimalno angažovani, sa posebnom pažnjom moramo da odigramo čitav meč u Poljskoj, kako nam se ne bi desila neopreznost kao u finišu duela protiv Srbije", istakao je selektor Miodrag Baletić u izjavi za sajt KSCG.

Da Poljakinje leže našoj selekciji, pokazuje i podatak da su Jelena Škerović i drugarice na prošlogodišnjem kontinentalnom šampionatu upravo u Poljskoj slavile ubjedljivo (70:53).

"Poljska nam više odgovara od Srbije, protiv koje nam je bilo teže da igramo zbog činjenice da imamo nedostatak iskustva na spoljnim pozicijama. Ipak, prognoza takve vrste ne znači ništa ukoliko ne odigramo maksimalno angažovano i ako u meč ne budemo ušli onako kako je neophodno da se odigra duel koji je odlučujući za plasman na veliko takmičenje. Ne smijemo da kalkulišemo o visini razlike u porazu, nego treba da igramo kao da je rezultat neriješen", zaključio je Baletić.

Duel u Inovroclavu igra se od 18 sati, a 30 minuta ranije na teren će Švajcarska i Srbija. U ovom kolu slobodna je Estonija.

Bonus video: