Igokea prihvatila organizaciju fajnl-fora

"Za nas je velika čast da ugostimo velike klubove kao što su Crvena zvezda i Partizan, istovremeno i da kao mali grad stanemo uz rame prethodnim organizatorima Ljubljani, Beogradu i Zagrebu, rekao je Spasojević.
3 komentar(a)
ABA liga logo, Foto: Abaliga.com
ABA liga logo, Foto: Abaliga.com
Ažurirano: 13.03.2013. 23:11h

Završni turnir Jadranske lige biće održan u Laktašima od 25. do 27. aprila, potvrdio je večeras za Večernje novosti predsjednik Igokee Boris Spasojević.

Ta informacija jutros je zvanično bila objavljena na sajtu lige, ali je Spasojević tada izjavio da Igokea nema interes da troši novac na organizaciju turnira, kada je praktično obezbijedila prvo mjesto u ligaškom dijelu takmičenja, koje direktno vodi u Evroligu.

Večeras je, međutim, prvi čovjek Igokee izjavio da je klub poslijepodne dobio zvaničnu informaciju da mu je povjerena organizacija turnira i prihvatio je ponudu.

"Bićemo domaćini fajnl-fora, to je zvanična i definitivna odluka. Za nas je velika čast da ugostimo velike klubove kao što su Crvena zvezda i Partizan, istovremeno i da kao mali grad stanemo uz rame prethodnim organizatorima Ljubljani, Beogradu i Zagrebu, rekao je Spasojević.

Tako je, po svoj prilici, konačno razriješena zbrka koja je oko organizacije završnog turnira vladala od jutros.

Neposredno pošto je sportski direktor Jadranske lige Josip Bilić saopštio da će završni turnir biri održan u Laktašima, generalni menadžer lige Roman Lorbek je izjavio da to nije konačna odluka i da on i dalje želi da se turnir održi u Beogradu.

Na to je ponovo reagovao Bilić izjavom da je informacija objavljena na sajtu tačna i da ništa više ne može da se promijeni, da bi večeras uslijedila i potvrda prvog čovjeka Igokee.

Odluku da se igra u Laktašima pozdravio je predsjednik kragujevačkog Radničkog Ivan Grujin, rekavši da je Igokea zalužila organizaciju, jer je bila najbolja u ligaškom dijelu takmičenja.

To je dobar teren na kojem neće biti mnogo pritisaka i nereda. Žao mi je što se ne igra u Kragujevcu, ali mi je drago što su izabrani Laktaši, rekao je Grujin.

Iz Partizana danas nisu željeli da komentarišu odluku da se završni turnir igra u Laktašima, jer još nisu dobili zvanični dopis, dok su iz Crvene zvezde oštro napali rukovodstvo lige.

"O mestu odigravanja završnog turnira možemo da odlučujemo tek nakon uvida u sporazum između Jadranske lige i Evrolige, a ne na osnovu manipulacija koje Lorbek svakodnevno iznosi u javnost. U protivnom, regularnost će biti totalno srušena i onda bi bilo najbolje da nismo ni igrali, nego da smo prepustili Lorbeku da kaže ko će da igra u Evroligi, izjavio je direktor Crvene zvezde Davor Ristović.

Bonus video: