Igor Luteršek potpisao za Mursiju

"Igor igra na poziciji četiri, ima odličnu ruku i fizički je dobar za svoju poziciju", rekao je Pako Giljem, direktor ACB ligaša
331 pregleda 0 komentar(a)
Igor Luteršek, Foto: UCAMMURCIA.COM
Igor Luteršek, Foto: UCAMMURCIA.COM
Ažurirano: 28.10.2011. 22:55h

Senzacionalan transfer - dvadesetdvogodišnji Igor Luteršek, bivši juniorski i mladi reprezentativac Crne Gore, u naredne tri sezone nosiće dres Mursije, zvanično je saopštio ovaj klub.

Momak rođen u Sarajevu proteklih mjesec dana bio je na probi i zadovoljio trenera Luisa Gila i čelnike kluba.

Luteršek je prošlu sezonu proveo u Danilovgradu, a prije toga igrao je za Primorje (Herceg Novi) i Lovćen.

Do 2007. godine bio je član Budućnosti, a prije dvije godine bio je član mlade selekcije Crne Gore.

Ljeta 2007. godine blistao je na EP B divizije u Sofiji za igrače do 18 godina, kada je imao prosjek od 15,6 poena i 8,7 skokova na osam mečeva.

"Igor igra na poziciji četiri, ima odličnu ruku i fizički je dobar za svoju poziciju. Potpisali smo na tri godine, jer je on naš projekat za budućnost. Za sada neće igrati, jer trener ne voli da ukazuje šansu nekome ko nije tu od prvog dana. Međutim, ako bude povreda, sigurno će ga iskoristiti", rekao je Pako Giljem, direktor Mursije.

Privikavanje na novu sredinu i najjaču ligu u Evropi biće mu lakše uz Blagotu Sekulića, koji je ljetos iz italijanskog Vanolija stigao u redove ACB ligaša.

Osim Sekulića, od crnogorskih igrača u Španiji igra Milko Bjelica, koji je jedan od uzdanica Duška Ivanovića, trenera Kahe Laboral.

Dres Mursije prije dvije sezone nosio je naš reprezentativac Vlado Šćepanović.

"Mnogo mi je bitno što je tu Blagota, jer imam sa kim da pričam na svom jeziku. On mi je otvorio mnogo vrata. Kada odete u inostranstvo, mnogo je važno da imate nekoga iz svoje zemlje u koga ćete imati povjerenje", rekao je Luteršek za zvanični sajt kluba.

Mursija u sezoni 2009/2010. godine ispala iz španske elite, ali se nakon samo jedne sezone među drugoligašima vratila u ABC ligu.

U prva četiri kola ima učinak od pobjede i tri poraza, kao i Huventud i Gran Kanarija. Posljednja je ekipa Lagune Aro bez pobjede.

Bonus video: