Ilijas Zuros novi trener Budućnost Volija - Vijesti.me
BRZO PRONAĐEN NASLJEDNIK ŠĆEPANOVIĆA

Ilijas Zuros novi trener Budućnost Volija

Crnogorskim ljubiteljima košarke je vjerovatno najpoznatiji kao selektor Gruzije, sa kojom je u posljednjem kolu kvalifikacija za Eurobasket slavio u Baru i oteo “crvenima” 1. mjesto u grupi

Ilijas Zuros
Ilijas Zuros (Foto: FIBA Europe)

Dan nakon šokantne ostavke Vlada Šćepanovića, objavljeno je ko će biti novi trener KK Budućnost Voli - Ilijas Zuros.

Predsjednik Dragan Bokan se pojavio pred novinarima i potvrdio da su pregovori sa grčkim stručnjakom u završnoj fazi.

"Jedino kvalitetno rješenje za Budućnost u ovom trenutku je angažovanje iskusnog trenera. Da pokušamo da spasimo sezonu u Evrokupu i da nastavimo sa dobrim partijama u ABA ligi", rekao je Bokan.

Pedesetogodišnji trener je u karijeri vodio Olimpijakos, Peristeri, Aris, Panelinios, kao i reprezentaciju Grčke, a bio je i na kormilu libanskog Sagesea, francuske Pari Levaloe, litvanskog Žalgirisa, te turskih Efes Pilsena i Tofaša.

Crnogorskim ljubiteljima košarke je vjerovatno najpoznatiji kao selektor Gruzije, sa kojom je u posljednjem kolu kvalifikacija za Eurobasket slavio u Baru i oteo “crvenima” 1. mjesto u grupi.

On dolazi na mjesto Šćepanovića, koji je podnio ostavku nakon senzacionalnog poraza od Karpoš Sokolija.

"Igrači su podbacili. To sam im rekao juče i izrekao im sankcije. Kome ne odgovara Budućnost, neka ide, ali se niko nije javio za to".

"Žao mi je što je Vlado otišao, njegova ostavka me je iznenadila. Bio sam ubijeđen da smo njegovim dolaskom riješili pitanje trenera na duže staze i da bismo u narednom periodu igrali finale i borili se za najviši plasman u ABA ligi. Vlado je zaslužio našu podršku. Nije mi palo na pamet da nakon jednog poraza u ABA ligi mijenjam trenera", naglasio je Bokan.

Šćepanović je u obrazloženju ostavke govorio o "bočnim vjetrovima", koji su ometali njegov rad... 

“Vlado je govorio o sebi i tome kako on vidi situaciju. I ja i Upravni odbor imamo pritisak košarkaške javnosti. U ovom trenutku, ja ne mogu da kažem konkretno da 'ta i ta' osoba vrši pritisak”, kazao je Bokan.

“ Kada se dogodi neki problem u ekipi i kada trener osjeti da ima problem sa pojedinim igračima, i to mi saopšti, moj je posao da se uključim u rješavanje tih stvari. Siguran sam da je toga bilo u Budućnosti i da trener Šćepanović nije bio zadovoljan nekim igračima, ali takva informacija nije došlo do mene, osim kada sam razgovorao sa Markusom Vilijamsom, Vasilijem Baćovićem i Aleksom Ilićem. Od tog razgovora, recimo, Markus je bolji. A, da li je Vlado osjetio nešto slično kod nekih drugih igrača, to ne znam Vlado i ja u posljednjih 15 dana nismo ni popili kafu”, kazao je Bokan.  

Bokan je istakao da klub ostaje čvrsto pri stavu da i ubuduće igra u Evrokupu.

“Budućnost ne igra novo takmičenje, pa da se to meni sviđa ili ne. Budućnost je u Evrokupu posljednjih 15 godina, kurs nismo mijenjali. Smatram da nije interes Budućnosti da igra neko drugo takmičenje. Ja ne želim da budem grobar ovog kluba. Ne želim da ukidam mogućnost da sjutra dođe novi Upravni odbor, koji bi možda imao novca da klubu omogući igranje Evroligu. Ja sam ponosan na to da je Budućnost među 36 najboljih klubova u Evropi i da je Podgorica među 36 gradova u kojima se igra najbolja košarka”, kazao je Bokan.