Imamo kvalitet da dobijemo

"Biće i puna dvorana, što je motiv više za nas", istakao Paunić
2 komentar(a)
Omar Kuk, Foto: Savo Prelević
Omar Kuk, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.01.2015. 22:18h

Bez ikakve euforije i u miru, košarkaši Budućnost Volija se pripremaju za veliki derbi protiv Crvene zvezde.

Od petka je počelo sklapanje mozaika za duel sa liderom na tabeli.

Podgoričani će pokušati da prvi u sezoni nanesu poraz sastavu njihovog nekadašnjeg učitelja Dejana Radonjića i praktično osiguraju drugo mjesto.

Trening u petak veče zbog stomačnih problema propustio je Džej Ar Rejnolds, ali će Amerikanac biti spreman za ponedjeljak.

"Biće ovo pravi derbi, sastaju se dvije prvoplasirane ekipe. Nema sumnje da nas čeka težak meč, Crvena zvezda igra dobro ove sezone, jedina je bez poraza, što pokazuje o kakvom se rivalu radi. Dobro su pokriveni na svim pozicijama. Mi ćemo se dobro pripremiti i očekujem da ćemo pružiti kvalitetnu partiju”, kaže Omar Kuk, koji je u sezoni 2007/2008. godine nosio dres beogradskog kluba.

Iskusni organizator igre je optimista i vjeruje da on i saigrači mogu do dva boda uz pomoć pune dvorane.

"Siguran sam da imamo kvalitet da ih dobijemo, ali prvi preduslov za to je da im ne dozvolimo da u seriji postižu lake poena. Ne smijemo praviti greške, jer će oni to sve da kazne. Ako odigramo agresivno u odbrani i pametno u napadu, uz podršku naših navijača, vjerujem da možemo doći do važnih bodova, koji će nas još više primaći osvajanju drugog mjesta”, objasnio je Kuk.

Za srpskog internacionalca Ivana Paunića, biće ovo prvi okršaj sa Crvenom zvezdom ove sezone.

On je u Podgoricu stigao krajem decembra iz Astane (Kazahstan) i polako se uklapa u sistem igre Igora Jovovića. Paunić cijeni goste, ali i ističe da nema razloga za strah.

"U goste nam dolazi ekipa koja je trenutno najbolja u ABA ligi, ima 18 pobjeda. Sigurno da će biti težak duel, ali ćemo se maksimalno pripremiti. Biće i puna dvorana, što je motiv više za nas i pokušaćemo da dobijemo Zvezdu i nastavimo niz započet od starta sezone i da se još više primaknemo drugom mjestu, što je i cilj”.

Kao i Kuk, i 27-godišnji Beograđanin je optimistički raspoložen i nada se novom trijumfu.

"Ova ekipa ima veliki kvalitet i siguran sam da možemo da dobijemo Crvenu zvezdu. Imamo sjajne igrače, odličan stručni štab, koji svaki meč pripremi na najbolji mogući način, do najsitnijih detalja i zato vjerujem da možemo do trijumfa”, zaključio je Paunić.

Biće ovo 22. međusobni okršaj Budućnost Volija i Crvene zvezde u ABA ligi, a Beograđani su dobili jedan meč više od „plavih”.

Moramo zaustaviti Vilijamsa i Marjanovića, to je ključ meča

Nije nikakva tajna da su Amerikanac Markus Vilijams i gorostasni Boban Marjanović najzaslužniji za sjajne rezultate Crvene zvezde u ABA ligi.

Vilijams ima prosjek od šest asistencija po meču, uz 8,9 poena, dok Marjanović prosječno daje 11,4 koša i hvata 7,7 lopti. Ukoliko se njih dvojica zaustave, put do slavlja će biti lakši.

„Vilijams i Marjanović su njihovi ključni igrač, koji odlično igraju„pik en rol”. Međutim, i ostali igrači su u sjajnoj formi - Nikola Kalinić, Jaka Blažič... Pokušaćemo da odigramo agresivno na Vilijamsa, da ne dozvolimo da Marjanović prima lopte za lake poene. Tu bi mogao biti ključ za pobjedu, ali se ne smiju zaboraviti ni ostali igrači. Jednostavno, kolektivno moramo odigrati odbranu na najbolji mogući način”, objasnio je Paunić.

Bonus video: