Injiges: Agresivnost mora biti naš zaštitni znak

"Zadovoljan sam drugim poluvremenom, ali ne i urađenim u ovom "prozoru". Mislim da moramo da igramo bolje, ali je istina da smo imali problema mnogo zbog povreda. U novembru nadam se da će biti bolje", rekao je crnogorski selektor nakon pobjede protiv Islanda
63 pregleda 1 komentar(a)
Roberto Injiges, Foto: Filip Roganović
Roberto Injiges, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 14.02.2018. 21:11h

Komentarišući pobjedu svog tima protiv Islanda (69:37), u 4. kolu grupe A kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, selektor košarkašica Crne Gore Roberto Injiges je rekao da je njegova ekipa "u drugom poluvremenu uradila ono što je bilo potrebno, igrajući jaku odbranu".

"Moramo da shvatimo, da je ta agresivnost ono što mora biti naš zaštitni znak. Imamo mnogo mladih košarkašica, uvijek moramo da igramo jaku odbranu, jer napad neće uvijek funkcionisati. Zadovoljan sam drugim poluvremenom, ali ne i urađenim u ovom "prozoru". Mislim da moramo da igramo bolje, ali je istina da smo imali problema mnogo zbog povreda. U novembru nadam se da će biti bolje", rekao je Injiges.

Španski stručnjak je rekao da "voli da živim u sadašnjosti, tako da razmišlja o ovom trenutku".

"Tokom ljeta ćemo već početi pripreme za novembarske izazove. Moramo biti spremni, čekaju nas dva izuzetno teška meča. Uvijek sam optimističan, pa i sada po pitanju plasmana na Eurobasket. Da nijesam optimista ne bih bio ovdje", dodao je Injiges.

Najbolja u redovima naše reprezentacije protiv Islanda, Glori Džonson (14 poena i 15 skokova) kazala je da Crna Gora "nije igrala najbolju košarku".

"Ali smo igrali čvrsto u većem dijelu meča. Dok god smo agresivnije i čvršće od protivnica, bićemo uspješne. U pojedinim momentima nije nam išlo u napadu, nekada nijesmo bile prave u odbrani, ali smo ostale tim i to je ono što je presudilo", rekao je Džonson.

Kapitenka Jelena Dubljević je kazala da je poslije poraza od Slovačke "negdje i bilo očekivano da protiv Islanda prvo poluvrijeme bude loše".

"Trebalo je da malo “očepimo”, a onda smo u drugom poluvremenu zaigrale onako kako treba da igramo čitavo vrijeme, agresivno u odbrani i strpljivo u napadu. Najbitnije je da smo zabilježile pobjedu, sada imamo dosta vremena da odmorimo do sljedećeg “prozora”. Iskreno se nadam da ćemo tada biti za nijansu bolje nego sada i da ćemo izboriti plasman na Evropsko prvenstvo", rekla je Dubljevićeva.

Bonus video: