Ivanović: Dobro je što smo uspjeli da se vratimo

0 komentar(a)
Aleksandar Džikić, Foto: Savo Prelević
Aleksandar Džikić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.09.2017. 20:14h

Budućnost Voli je u polufinalu Super Kupa ABA lige, nakon pobjede protiv Cibone (96:90).

Najefikasniji u redovima podgoričkog kluba, Nikola Ivanović kaže da je to bila utakmica u kojoj je preovladao napada dva tima.

"Imali smo kontrolu na početku, ali smo onda primili dosta lakih koševa, iz otvorenih šuteva, gdje smo Ciboni dozvoli da uđe u ritam. Njihovim individualnim potezima dobili su šansu da igraju takmičarski, u prvom poluvremenu su postigli 49 poena. Odbrana u tim trenucima nije bila na željenom nivou. Međutim, dobro je što smo uspjeli da se vratimo, i odigramo malo fizički bolje u oba pravca, i u tranziciji nađemo dobra rješenja. Na kraju mislim da smo zasluženo slavili", rekao je nakon meča Nikola Ivanović, plej Budućnosti.

Trener "plavih" Aleksandar Džikić rekao je da Super kup ABA lige posmatra kao pripreme i da je njegova ekipa vodila računa da iz utakmice "izađe čitava".

"Ovo posmatram kao utakmice pripremnog perioda. Probali smo neke stvari, učimo da igramo jedni s drugima. Vodili smo računa da izađemo čitavi iz ove utakmice", rekao je Džikić.

On je rekao da mu se dopalo to što su se ekipe u duelu sa Cibonom smenjivale u vođstvu.

"Ispala je takmičarska utakmica i to je dobro. Treba izdržati tri utakmice u četiri dana bez povrede. Za nas je bilo dobro da vidimo kako se ponašamo u plusu, a kako u minusu", rekao je Džikić.

Trener crnogorskog šampiona je naveo da je cilj da povrijeđeni igrači budu spremni za početak Jadranske lige i da mu nije važno da li će pomoći u Super kupu.

Trener Cibone Slobodan Subotić rekao je da je zadovoljan utakmicom uprkos porazu.

"Veoma dobra utakmica za moju ekipu, koja je do sada igrala samo jednu utakmicu sa ekipom iz regiona. Slabo smo počeli, a vratili smo se u utakmicu kada smo promijenili ritam", rekao je Subotić.

On je naveo da je Budućnost jedna od najboljih ekipa u Jadranskoj ligi i da je utakmica "velika škola" za klub iz Zagreba.

Bonus video: